Wintermantel: Karácsony mindent elront, amihez hozzányúl

Karácsony Gergely láthatóan kapkod, átgondolatlan, sem a szakmával, sem az érintett civil szervezetekkel nem egyeztet, fejvesztetten próbálkozik megtépázott renoméjának helyreállításán. Amihez nyúl, azzal csak rosszat tesz. Ilyen volt a körútra festett kerékpársávok és az emiatt kialakult dugók példája – mondta lapunknak Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatóságának tagja. A kormánypárti politikus szerint a főpolgármester ezt a rossz döntését meg akarja oldani egy lámpaprogrammal, viszont ez Európa egyik legnagyobb kapacitású körúti villamoshálózatát és annak összehangolt ütemes haladását bontotta meg.

2021. 08. 31. 19:34
WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. november 13. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelõk tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. A szobor, amely egy fiatal nõ és két kisgyermek alakját formázza, Koncz Viktória Éva szobrászmûvész alkotása. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól látszik, hogy a nagykörúti lámpaprogramot elrontották. Karácsonynak egyik bejelentése volt, hogy ideiglenesen, a körúti villamosok kárára, áthangolják a közlekedési lámpákat. Ennek következtében a Blaha Lujza tér és a Népszínház utca kereszteződésénél hatalmas káosz keletkezett, úgy elrontották, hogy a Népszínház utcából nem tudnak kihajtani az autók, és a buszok is fennakadnak – összegezte lapunknak Wintermantel Zsolt volt IV. kerületi polgármester az iskolakezdés előtti tapasztalatokat. A BKK fideszes igazgatósági tagja elmondta: láthatóan Karácsony Gergely kapkod, átgondolatlan, sem a szakmával, sem az érintett civil szervezetekkel nem egyeztet, fejvesztetten próbálkozik megtépázott renoméjának helyreállításán.

Amihez nyúl, azzal csak rosszat tesz. Ilyen volt a körútra festett kerékpársávok és az ezáltal kialakult dugók példája. A főpolgármester ezt a rossz döntését meg akarja oldani egy lámpaprogrammal, viszont ezzel Európa egyik legnagyobb kapacitású körúti villamoshálózatát és annak összehangolt ütemes haladását bontotta meg. Ráadásul az elrontott programmal nagyobb káoszt eredményezett a Blaha Lujza térnél az iskolakezdés előtt egy nappal

– szögezte le a fideszes politikus, aki kitért a tizennégy éven aluliak ingyenes utazására is. Wintermantel dicséretesnek nevezte, hogy a főpolgármester két év után teljesíti a választási programjában tett egyik ígéretét, ám a kivitelezést káoszosnak tartja.

– Egészen pontosan két évet vártunk rá. Karácsony ezt is hat nappal az iskolakezdés előtt jelentette be. Senki sem tudja, a szerdai Fővárosi Közgyűlésen milyen döntés fog születni. Az emberek bizonytalanok, nem tudják, hogy vegyenek-e bérletet vagy sem a gyereküknek. Hogyan fog történni az ellenőrzés? Kik a jogosultak? – sorolta a kérdéseket a BKK igazgatósági tagja, aki hozzátette: ezzel kapcsolatban is teljes káosz van. 

Wintermantel leszögezte: önmagában minden olyan intézkedést támogatnak ami a gyermekes családok helyzetét javítja.

– Azt, hogy az intézkedés anyagilag hogyan fogja érinteni a BKV-t és a közösségi közlekedést, még nem lehet tudni. Már a múlt héten kérdéssel fordultam a BKK vezérigazgatójához, Walter Katalinhoz, hogy adjon tájékoztatást, küldje meg számomra azokat a háttérszámításokat, amelyek alapján az intézkedést a főpolgármester bejelentette – nyomatékosította Wintermantel, aki szeretné tudni, hogy mennyi eladott bérlet volt eddig, mennyi kieséssel számolnak, adott esetben mennyi többletbevételt várnak abból, ha a szülők is leteszik az autót. Mint mondta: többszöri kérésére sem küldték meg neki az anyagokat.

Azt el sem tudom képzelni, feltételezni sem merem, hogy nem készültek ilyen számítások. Ha viszont igen, akkor mi az oka, hogy nem lehet hozzájuk jutni?

Ez a legsötétebb Demszky–Hagyó-korszak, amikor a titokszobába lehetett bemenni és talán hozzájutni valamilyen információhoz. A főpolgármester átláthatóságot ígért, ezzel szemben az igazgatóság tagjának alapvető információkat nem ad ki a menedzsment. Ez az eljárás egészen arrogáns és antidemokratikus – mondta a BKK igazgatósági tagja, aki rámutatott: hogy egy ekkora világváros esetén, egy ilyen szintű beavatkozásnál ne készülne előzetes tanulmány, azt elképzelhetetlennek tartja, de ha ilyen mégis előfordulna, azt dilettantizmusnak tartaná.

– Lássuk be egy kétmilliós világváros működtetése, nem megy ad hoc módon. 

Úgy nem lehet, hogy Karácsony Gergely fél tízkor felébred álmából, megissza a kávéját, és azt mondja: Fessünk kerékpársávokat a körútra, vagy állítsuk vissza egy hónapra a lámpaprogramot! A város működése egy összehangolt rendszer.

Elfogadhatatlan, hogy  a főpolgármester odamondja a dugóban ülőnek: szálljon ki az autóból és menjen gyalog. Arrogáns és pökhendi viselkedés. Karácsony próbál úgy csinálni mintha főpolgármester lenne, pedig az egész egy mekkmesterkedés – mondta el véleményét Wintermantel Zsolt.

Mint Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy lapinterjúban elmondta: egy fillérrel sem lesz kevesebb iparűzésiadó-bevétel, mint korábban, ennek ellenére rendre csődöt vizionálnak a fővárosi városvezetők.

Eljött az ideje annak, hogy a Karácsony-féle hazugságokat, ne higgyük el vagy kritikával fogadjuk. Számtalan alkalommal derült ki, hogy riogattak és nem volt alapja.

Az iparűzési adó is egy ilyen példa. Karácsony Gergely több pénzből gazdálkodhat, mint Tarlós István a legjobb éveiben. Karácsonynak ezek a sirámai arról szólnak, hogy saját tutyimutyi mekkmester tehetetlenségét próbálja egy hangzatos „a kormány a hibás” köntössel elfedni, de 

egyre több esetben derül ki, hogy az egész ember egy kirakat, Gyurcsány bábja, aki képtelen önálló városirányításra. Egyszerűen egy arc, akivel megpróbálják a kormányt lejáratni

– zárta gondolatait Wintermantel Zsolt.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.