A koronavírus delta variánsa az oltatlanokat veszélyezteti leginkább

Hazánkban már négyszáznégyezren felvették a koronavírus elleni védőoltás harmadik adagját is.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 09. 06. 9:31
null
Balassagyarmat, 2021. augusztus 10. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. augusztus 10-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma jelenleg 5,816 millió Magyarországon, akik közül 5 519 838 fő már a második oltását is megkapta, 404 ezren pedig a harmadik dózist is felvették – derül ki a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál hétvégi koronavírus-adatokat összesítő közleményéből.

A portál kiemeli: jelenleg 194 koronavírus-fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an lélegeztetőgépen vannak. 

A koronavírus delta mutációja komoly veszélyt jelent azokra, akik még nem oltatták be magukat   Fotó: Balázs Attila

A közlemény arra is emlékeztet: a vírus delta variánsa már hazánkban is terjed, a legnagyobb veszélynek a beoltatlanok vannak kitéve. A portál tájékoztatásában mindenkit arra kérnek, hogy aki még nem oltatta be magát, jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.