A szentatya találkozott Orbán Viktorral és Áder Jánossal

Felsült a baloldali sajtó, amely hónapokig azt sugallta, hogy a szentatya nem fog találkozni a magyar közjogi méltóságokkal.

Csekő Imre
2021. 09. 12. 10:10
ÁDER János; ORBÁN Viktor; FERENC pápa
Orbán Viktor találkozója Ferenc pápával Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel.

A szentatya útja a Liszt Ferenc repülőtérről egyből a Hősök terére vezetett, ahol a közjogi méltóságok után a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival, majd keleti egyházi vezetőkkel tart rövid megbeszélést. 

Emlékezetes, hogy

a baloldali sajtóban hónapokig arról cikkeztek, hogy a pápa nem akar majd a magyar közjogi méltóságokkal találkozni, mert nem ért egyet a kormány bevándorláspolitikájával. 

Június elején aztán megérkezett a hivatalos jelzés a Vatikánból, hogy Ferenc pápa természetesen találkozni fog a köztársasági elnökkel és a kormányfővel is, ami nem is meglepő, hiszen az államfő maga hívta meg a szentatyát hazánkba az eucharisztikus kongresszus idejére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.