Ahogy az várható volt, az iskolakezdésre bedugult a főváros

Az egyszerre megkezdett felújításoknak és a sokak szerint értelmetlen biciklisávoknak köszönhetően egész nyáron dugókban fuldoklott Budapest. Azt még Karácsony Gergely főpolgármester is elismerte, hogy a szerdai iskolakezdéskor nagy torlódások lehetnek – írja a Hirado.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 09. 01. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolákban a becsengetés után is bőven voltak, akik a dugókban araszoltak a főváros több pontján. 

A Blaha Lujza tér környékén, a Nagykörúton végeláthatatlan sor volt, hiszen a kerékpársáv miatt egyetlen sávon haladhattak a járművek 

– jelentkezett be a Blaha Lujza térről a közmédia tudósítója.

A Rákóczi úton is hasonló volt a helyzet, hiszen a sor a Keleti pályaudvartól araszolgatott egészen a Blaha Lujza térig, és legalább 20-25 perces időveszteséggel kellett számolniuk az autósoknak.

A Rákóczi út másik irányában sem volt más a helyzet, hiszen hosszú szakaszon ott is alig-alig tudtak haladni az autósok.

A körúton és a Budaörsi úton is hasonló a helyzet, hiszen már ott is dugó van – tette hozzá a tudósító.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól néhány utcára, a Szemere utcában található általános iskolánál az első probléma az volt, hogy nem tudtak hol megállni az autóval a szülők. 

Ezért volt, hogy a gyerekek az úttesten szálltak ki és szaladtak be az iskolába.

A Bajcsy-Zsilinszky úton már szerda kora reggel feltorlódtak az autók, a Nyugati tér felől a felüljárónál pedig hosszú kocsisor állt.

Fotó: hirado.hu

A közmédia tudósítója elmondta, hogy a Hungária körúton percről percre egyre több autó torlódott fel, mind a négy sáv megtelt, és nagyon sok olyan autó volt, ami kettő-három zöldet kellett hogy kivárjon.

Az agglomerációból érkező forgalom is folyamatosan növekedett. Az emberek láthatóan feszültek voltak, attól tartva, hogy elkésnek a munkából vagy nem érnek be időben az iskolába, hiszen arra senki nem számított, hogy már reggel 7 óra 20 perckor ekkora forgalommal szembesülnek – tette hozzá.

Aki tömegközlekedéssel utazott, az sem volt jobb helyzetben, hiszen a buszok is folyamatosan elakadtak.

A Hirado.hu és az M1 frissülő tudósítását IDE kattintva találják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.