Három embercsempészt és több tucat illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök

A csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2021. 09. 06. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két embercsempészt és 31 migránst tartóztattak fel Kunfehértónál és Soltvadkertnél

A kiskunhalasi rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek Kunfehértó közigazgatási területén 2021. szeptember 5-én 23 óra 24 perckor. A gépkocsit egy ukrán férfi vezette, rajta kívül a járműben 15 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott – olvasható a Police.hu oldalán.

Egy órával később Soltvadkerten a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai egy kisteherautót ellenőriztek, amit egy szerb férfi vezetett. A raktérben 16 – magukat afgán állampolgárnak valló – személy bújt meg.

A csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A két sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Négy illegális bevándorlót szállított autójában egy görög férfi Dunakilitin

A rendőrök 2021. szeptember 6-án 0.25-kor egy német rendszámú személygépkocsit ellenőriztek Dunakilitin, a Kossuth Lajos utcában. A járművel közlekedő görög sofőrön kívül az autóban négy albán állampolgár utazott, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Adataik ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy velük szemben schengeni területre beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították – adta hírül a Police.hu.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A görög férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Borítókép:Kunfehértónál és Soltvadkertnél fogták el a rendőrök az embercsempészeket. Forrás: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.