Hétfőtől kezdődik a diákok második körös oltása

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 228 ezer 12–17 év közötti diák kapta meg a vakcinát.

Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 09. 17. 13:32
KRDY Gyula
Gyõr, 2021. szeptember 2. Fehér Katalin doktornõ egy tanulót beolt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a Gyõri Szakképzési Centrum (SZC) Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban 2021. szeptember 2-án. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolákba, hogy beadják a második vakcinát a tanév elején koronavírus ellen beoltott diákoknak - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu, jelezve: 

az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 228 ezer 12–17 év közötti diák kapta meg eddig az oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága. Az átoltottság ugyanakkor a 18-19 évesek körében is jelentős: ebben a korosztályban 121 ezer fiatal élt már az oltás lehetőségével. 

A kormányzati portál közleménye szerint az iskolai oltások első fordulóján, több mint kétezer helyszínen majdnem 47 ezer diákot oltottak be. Emellett továbbra is folyamatosan nyitva áll az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége minden 12 év felettinek – tették hozzá. 

Hangsúlyozták, a kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. 

Ezért továbbra is az oltást javasolják a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen.

Emlékeztettek, hogy a 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Megjegyezték: ugyanez érvényes azokra a pedagógusokra és iskolai dolgozókra is, akik esetleg még nem oltatták be magukat.

A kormányzati portálon továbbá közölték: 

a beoltottak száma 5 855 039 fő, közülük 5 564 586-an már a második oltást is megkapták, 590 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Péntekre elhunyt öt beteg, valamint 479 új embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány kezdete óta összesen 817 159 főre emelkedett a fertőzöttek, valamint 30 123 főre nőtt az elhunytak száma. A gyógyultak száma ugyanakkor folyamatosan nő: eddig 779 777 fő épült fel a betegségből, az aktív fertőzöttek száma pedig 7259 főre emelkedett. Közölték azt is, hogy jelenleg 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 41-en vannak lélegeztetőgépen.

Közben a hét folyamán több mint 170 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel az országba szállított oltóanyag mennyisége meghaladja a 8,7 millió adagot. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.