Komoly balhéba keveredett a jobbikos jelölt az ózdi előválasztáson

Abszurd, mégis fotókkal dokumentált balhé zajlott le Ózdon az előválasztáson: idegen, egyesek szerint olaszliszkai romák egy csoportja tartózkodott a hétvégén, majd hétfőn egész nap az előválasztásnak helyet adó sátor közelében, szidalmazták, inzultálták az előválasztásra érkezőket. Az esetről szóló beszámolók szerint arról faggatták az embereket, kire akarnak szavazni, és aki nem a Jobbik jelöltjét mondta be, azt egyszerűen nem engedték be a sátorba. A történtekről két ózdi férfi is írt a közösségi oldalán, akiket konkrétan megakadályoztak a romák abban, hogy leadják a voksukat. Egyikük azt sem rejtette véka alá, hogy családja minden tagja az MSZP jelöltjére szeretett volna szavazni. Beszámolt a jelenségről Facebook-oldalán maga az MSZP-s jelölt, Kiss Sándor is. Azt írta, információi szerint többen is bejelentést tettek az önkormányzatnál és arra panaszkodtak, hogy félnek, nem mernek részt venni az előválasztáson. Több kommentelő is megerősítette a szocialista politikust és állította, hogy ő is szemtanúja volt az inzultusoknak. A Pesti Srácok birtokába került egy fotó, amelyen az incidensekben szereplő csoport egyik tagja egy, az ózdi jobbikos alpolgármesterhez megszólalásig hasonló férfival beszélget az előválasztás helyszíne közelében.

Forrás: Pesti Srácok2021. 09. 21. 11:37
Forrás: pestisracok.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs jobb kifejezés arra, mint hogy kis magyar abszurd – persze ha igaz –, hogy Ózdon a néhány éve még a Jobbik által megfélemlített romák fenyegetik, zsarolják ma azokat, akik nem a Jobbik jelöltjét küldenék a parlamentbe. Ide jutottunk hát: néhány év elegendő a régi kellemetlen emlékek, a masírozások és romákat szidalmazó, fenyegető jobbikos felszólalások feledéséhez, és ugyanazok a romák ma már valamilyen különös okból éppen a Jobbik szekerét tolják – szögezi le cikkében a Pesti Srácok portál.

Mi az, hogy tolják…! Ha kell, testőrnek, verőlegénynek állva biztosítják a Jobbiknak tetsző előválasztási eredményt Ózdon. Mindezt azok az ózdiak állítják, akik az elmúlt napokban szándékuk ellenére nem tudtak tudtak részt venni az előválasztáson. Beszámolóik szerint ebben Ózdra rendelt, vélhetően olaszliszkai romák nagy számú csoportja akadályozta meg őket, akik napokon át teljesítettek valamiféle szolgálatot a város főterén, az előválasztásnak helyet adó sátornál.
A történtekről, vagyis az ózdi előválasztást úgymond „biztosító” romák csoportjáról a Pesti Srácok szerkesztősége legalább egy tucat fotót kapott.

Inzultáltak, fenyegettek bennünket az Olaszliszkáról hozott verőemberek

– Én és a családom az országosan meghirdetett előválasztásra mentünk volna leadni a voksunkat, és igen, ki merem írni, hogy mi Kiss Sándort támogatjuk minden családtagunkkal együtt. Inzultáltak, veréssel fenyegettek bennünket, Olaszliszkáról hozott verőemberek, vagy mit tudom én mik voltak ezek

– írta egy helyi férfi a Facebookon hétfőn.

A poszt mindössze néhány órán át volt elérhető, de valaki lementette, így jutott el a Pesti Srácok szerkesztőségébe is. A fenti sorok írója ugyan konkrétan nem nevezte meg, kik lehettek a „fogdmegek” mögött és mégis kire kellett volna szavazni, de a bejegyzés végén ez áll: Szégyelljétek magatokat, és Janiczak Dávid, azonnal mondjál le.
Egy másik ózdi férfi le is fényképezte azokat, akik állítása szerint megakadályozták abban, hogy szavazhasson. Facebook-posztjában azt írta: a Jobbik áll a történtek mögött.

Fotó: Az egyik panaszos, akit megakadályoztak szavazata leadásában, le is fotózta azt, aki inzultálta Forrás: pestisracok.hu

– Ez az ember eltávolított engem a szavazósátorból, onnantól nyugodtan tudták vinni a romákat a Jobbikra szavazni. (…) Ezek hozták ide a romákat, hogy féljetek. A Jobbik romákat bérel fel és romák szavazatait veszik meg pénzért – állítja a férfi.

AZ MSZP JELÖLTJE IS MEGSZÓLALT – TÖBB BEJELENTÉS IS ÉRKEZHETETT AZ ESETRŐL AZ ÖNKORMÁNYZATHOZ

Hétfő este Kiss Sándor, az MSZP jelöltje, mellesleg Ózd korábbi szocialista alpolgármestere is közleményben tiltakozott a történtek miatt.

– Ózd Városház terén a szombati, illetve a mai napon ismeretlen embertömeg jelent meg. Ezek az emberek nem ózdi lakosok, a szavazásban nem érdekeltek, mégis a választás időtartama alatt a sátor környékén tartózkodnak. Információk szerint szemetelnek, a választópolgárokat számon kérik, hogy kire szavaznak, nőket inzultálnak – írta Kiss Sándor.

Állítása szerint a sátornál csoportosuló idegenek megfélemlítik az embereket és közlik velük, hogy rá, azaz Kiss Sándorra, az MSZP jelöltjére nem szavazhatnak. Továbbá információja van arról is, hogy a nap folyamán többen tettek bejelentést az önkormányzatnál, hogy nem mernek szavazni. A politikus bejegyzéséhez is többen hozzászóltak, akik látták az eseményeket.

– Mind férfiak voltak és többségük a kisebbséghez tartozik – írták a szemtanúk.

FOTÓ BIZONYÍTJA: A JOBBIKOS ALPOLGÁRMESTER KAPCSOLATBAN LEHET A ROMA CSOPORT VEZETŐJÉVEL

Hétfőn többen is megkeresték a Pesti Srácok szerkesztőségét és beszámoltak a nem mindennapi ózdi eseményekről. Az előválasztási sátor körül gyülekezőket többen is idegen, azaz nem helyi, kigyúrt roma férfiakként írták körül. Azt is többen tudni vélték, hogy az előválasztást különös módon „biztosítók” Olaszliszkáról érkeztek és a Jobbikkal vannak valamilyen kapcsolatban.

A lap szerkesztősége több fotót is kapott, amelyeken öt-hat izmos testalkatú, farmeres, melegítős fiatal férfi látható, csoportban az előválasztási sátor mellett, illetve körül.

Az egyik fotón az a férfi látható, akit az egyik, szavazásban megakadályozott ózdi lefényképezett. Konkrétan azt állította:

a fotón látható férfi távolította el őt a sátorból, ahol le akarta adni szavazatát.

A Pesti Srácok birtokába került felvételen az ominózus férfi mellett, ugyan profilból, de látható egy másik férfi, akivel beszélget. Ez a beszélgetőtárs vonásaiban megszólalásig hasonlít Ózd jobbikos alpolgármesterére, Farkas Péter Barnabásra.

Fotó: pestisracok.hu

Mindezek alapján a lap levélben kereste meg az alpolgármestert. Megkérdezték, valóban ő látható-e a fotón, miről beszélgetett a másik férfival, ismeri-e, kapcsolatban áll-e vele. Arra is kíváncsiak voltak, ő mit tapasztalt a téren történtekből, és van-e bármi köze az idegen roma csoport Ózdon való megjelenéséhez és az előválasztási sátornál tapasztalt incidensekhez.

Megkeresték továbbá az ózdi jegyzőt, valamint a Jobbik sajtóosztályát is. A jegyzőtől azt kérdezték, valóban voltak-e bejelentések az idegenek csoportosulása miatt, tettek-e panaszt ózdiak a hivatalban, hogy inzultálták őket és nem mernek szavazni. Ha igen, tettek-e és milyen intézkedéseket, a rendőrséget értesítették-e. A Jobbiktól a portál azt kérdezte, van-e tudomásuk az ózdi eseményekről, pártjuk ózdi vezetőinek, tagjainak van-e kapcsolata az Ózdon megjelent olaszliszkai romákkal és van-e bármi közük a történtekhez. Indítanak-e belső vizsgálatot az ügyben.

A történtekről a Pesti Srácok eredeti cikke, a további Facebook-posztokról készült képernyőfotókkal és az olvasók által készített képekkel, IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.