Korlátozások helyett az oltással tudunk leginkább védekezni

Elhunyt négy beteg, 5 558 919-en már a második, 565 ezren pedig a harmadik oltásukat is megkapták.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 09. 16. 9:21
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 850 887, közülük 5 558 919 fő már a második oltását is megkapta, 565 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették – olvasható a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon. Mint írják, 458 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 816 680 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 beteg, így az elhunytak száma 30 118 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 433 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7129 főre emelkedett. 343 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak, és mielőbb vegyék fel az oltást.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb. Ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással tudunk leghatásosabban védekezni a járvány ellen. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és esetükben általában jóval enyhébb a betegség lefolyása. A magyar lakosság többsége regisztrált, és már fel is vette a védőoltást, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a www.eeszt.gov.hu oldalon a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van időpontot foglalni az oltásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.