Koronavírus: továbbra is ötszáz fölött az új fertőzöttek száma

Eddig Budapesten és Pest megyében regisztrálták a legtöbb fertőzöttet, a fertőzésben legkevésbé Tolna megye érintett.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 09. 24. 9:53
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavirus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint

 immár 5 873 523 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 615 273-an a második, 691 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

 Péntekre újabb 531 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és hat beteg hunyt el, ezzel a fertőzöttek száma 820 078, az áldozatok száma pedig 30 151 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 8133 fő, kórházban 438 koronavírusos beteget ápolnak, közülük pedig 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe szerint 

eddig Budapesten (147 779) és Pest megyében (113 955) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet,

 ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 385), Győr-Moson-Sopron (44 953) és Hajdú-Bihar megye (43 078). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 909 fertőzöttel.

A kormányzati tájékoztató portál továbbá kiemelte: a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, a betegség lefolyása az oltottaknál általában pedig jóval enyhébb, ezért mindenkit az oltás felvételére biztatnak. A beszámoló szerint a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra – és már be is oltották –, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Hangsúlyozták, hogy

 az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. 

Hozzátették: számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát fogja felajánlani, amelyiket először kapták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.