Lépett a Pécsi Tudományegyetem, mától kötelező a maszk

A szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használatát írta elő mától több helyszínen is a Pécsi Tudományegyetem. Maszkot kell viselni a Klinikai Központ területén, a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozásoknál, a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés és az értekezletek során is – írja a Napi.hu.

Forrás: napi.hu2021. 09. 13. 11:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetem közleménye szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, azaz felvette az oltást. Ugyanakkor a delta variáns sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira tekintettel a PTE Operatív Stábja – a biztonságos jelenléti oktatás és a biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében – a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozza meg:

Az egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedőfolyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textilből vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

A határozat nem vonatkozik az egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az Emmi ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés – áll a közleményben.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A borítókép illusztráció. Forrás: Unsplash

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.