Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Már látható az Elk*rtuk című politikai krimi hivatalos, hosszú előzetese

Gyurcsány Ferenc is feltűnik a tizenöt évvel ezelőtti eseményekhez visszakalauzoló, Elk*rtuk című filmben. Az archív felvételen Kálmán Olgának arra a kérdésére, hogy tényleg hazudott-e, úgy felel: fogalmazzunk elvontabban. Mától tekinthető meg a film hivatalos, hosszú előzetese.

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 12:12
Budapest, 2006. szeptember 19. Tüntetők rohamozzák meg a Magyar Televízió épületét a kormány lemondását követelve. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas politikai krimibe csomagolva idézi vissza a 2006-os év meghatározó eseményeit az Elk*rtuk című produkció, amelyet a Megafilm gyártott Kálomista Gábor vezető producer bábáskodása alatt. A történet szerint Réka, egy fiatal elemző rájön, hogy főnöke részt vett a botrányos miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatásában. Jobb pozíciót szeretne kizsarolni magának, ezért az MTV-nél dolgozó kedvesével nyomozni kezdenek. Lebuknak, és a hatalmi játszmák középpontjába kerülve már menekülniük kell.

Az angol rendezővel és katalán operatőrrel forgatott film várhatóan jelentős érdeklődést vált ki, nem véletlenül időzítették a gyártók a bemutatót az őszödi beszéd elhangzásnak tizenötödik évfordulójára, ráadásul a rendőri vérengzéssel végződő emlékezetes 2006-os októberi nemzeti ünnep jubileumára, október 21-re.

Már látható a hosszú előzetes, amelyből kiderül, a készítők archív felvételekkel is kiegészítették a játékfilmet. Ezek idézik a beszéd szövegét is, illetve azt az interjút, amelyben Kálmán Olga műsorvezetőnő kérdésére, miszerint „ön ezzel elismerte, hogy a miniszterelnöksége alatti másfél-két évben hazudott ennek az országnak?” Gyurcsány Ferenc annyit tud felelni; „Ennél egy picikét próbáljunk meg… csipettel elvontabban” beszélni erről.   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.