időjárás -3°C Ambrus 2021. December 7.
logo
Hogyan lehet árnyaltan kifejezni a hazugságot?

Már látható az Elk*rtuk című politikai krimi hivatalos, hosszú előzetese

Magyar Nemzet
2021.09.16. 12:12 2021.09.16. 22:32
Már látható az Elk*rtuk című politikai krimi hivatalos, hosszú előzetese

Gyurcsány Ferenc is feltűnik a tizenöt évvel ezelőtti eseményekhez visszakalauzoló, Elk*rtuk című filmben. Az archív felvételen Kálmán Olgának arra a kérdésére, hogy tényleg hazudott-e, úgy felel: fogalmazzunk elvontabban. Mától tekinthető meg a film hivatalos, hosszú előzetese.

Izgalmas politikai krimibe csomagolva idézi vissza a 2006-os év meghatározó eseményeit az Elk*rtuk című produkció, amelyet a Megafilm gyártott Kálomista Gábor vezető producer bábáskodása alatt. A történet szerint Réka, egy fiatal elemző rájön, hogy főnöke részt vett a botrányos miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatásában. Jobb pozíciót szeretne kizsarolni magának, ezért az MTV-nél dolgozó kedvesével nyomozni kezdenek. Lebuknak, és a hatalmi játszmák középpontjába kerülve már menekülniük kell.

Az angol rendezővel és katalán operatőrrel forgatott film várhatóan jelentős érdeklődést vált ki, nem véletlenül időzítették a gyártók a bemutatót az őszödi beszéd elhangzásnak tizenötödik évfordulójára, ráadásul a rendőri vérengzéssel végződő emlékezetes 2006-os októberi nemzeti ünnep jubileumára, október 21-re.

Már látható a hosszú előzetes, amelyből kiderül, a készítők archív felvételekkel is kiegészítették a játékfilmet. Ezek idézik a beszéd szövegét is, illetve azt az interjút, amelyben Kálmán Olga műsorvezetőnő kérdésére, miszerint „ön ezzel elismerte, hogy a miniszterelnöksége alatti másfél-két évben hazudott ennek az országnak?” Gyurcsány Ferenc annyit tud felelni; „Ennél egy picikét próbáljunk meg… csipettel elvontabban” beszélni erről.