Nekiment Jakabnak a Budapest Pride

Elfogadhatatlan, hogy egy olyan politikus kérjen felhatalmazást az ország vezetésére, aki számára az LMBTQ-közösség csak egy poén csattanója – reagált a Budapest Pride a Jobbik elnökének hétfői beszédére. A szervezet szerint Jakab Péter nem csak „buzizott” egyet a parlamentben, hanem ennél egyel tovább ment: szexuális erőszakkal viccelődött, amikor azt mondta, Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória a börtönben.

2021. 09. 21. 12:32
LUKÁCS László György; SNEIDER Tamás; JAKAB Péter
A frakcióvezető vihart kavart a feltételeivel Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–Nem hagyta szó nélkül Jakab Péter hétfői parlamenti felszólását a Budapest Pride. A Jobbik elnöke napirend előtt többek közt arról beszélt, a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória, azaz a miniszterelnököt még megerőszakolhatják a börtönben.

A Budapest Pride saját közösségi oldalán minderre úgy reagált, „Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a buzivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket”. A szervezet szerint Jakabnak „nem viccelődnie kell a szexuális erőszakon, hanem éjt nappallá téve a visszaszorításán dolgoznia”.

„Elfogadhatatlan, hogy egy olyan politikus kérjen felhatalmazást az ország vezetésére, aki számára az LMBTQ-közösség csak egy poén csattanója: Jakab ezzel azt állítja, hogyha valaki meleg, az vicces. És ha a parlamentben lehet gúnyolódni a melegeken, akkor miért ne vehetnék a társadalom egyes tagjai felhatalmazásnak, hogy ugyanezt tegyék (…). Jakab Péter nem csak buzizott egyet a parlamentben, hanem ennél egyel tovább ment: szexuális erőszakkal viccelődött. Magyarországon évente 40-50 nőt öl meg a partnere. Minden ötödik magyar nő olyan családban nő fel, ahol az apja verte az anyját. A meggyilkolt nőket az esetek több mint felében partnere, vagy volt partnere ölte meg” – olvasható a szervezet bejegyzésében.

Hozzáteszik, a közös ellenzéki értéknyilatkozat elítéli a gyűlöletpropagandát, valamint a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz. „A Jobbik Magyarországért Mozgalom szociálisan érzékeny keresztény néppártként definiálja önmagát és elvi nyilatkozatában úgy fogalmaz, hogy elítélik a keresztény tanítással ellentétes gyűlöletkeltést, kiemeli az esélyegyenlőséget és azt, hogy »senkit nem hagynak hátra«, továbbá fontosnak tartják az egyén szabadságát. Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy tartsa be az általa is elfogadott közös ellenzéki értéknyilatkozatot és a pártja elvi nyilatkozatát” – hangsúlyozták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.