„Nincsenek illúzióim a Soros-szervezetekkel kokettáló médiumokkal kapcsolatban”

A Fake news-hálózat működésbe lépett! – A Telex reggel megírja, az RTL egy órán belül már izzítja a lejárató kampányt – mutatott rá az igazságügyi miniszter a balliberális médiumok összehangolt munkájára. Varga Judit ugyanakkor megjegyezte: nincsenek illúziói a Soros-szervezetekkel kokettáló médiumokkal kapcsolatban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 22. 13:33
null
20200507 Budapest dr. Varga Judit igazságügyi miniszter fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy előzménye, hogy Varga Judit kedd délelőtt az Összefogás a bűncselekmények áldozataiért című szakmai konferencián tartott előadást. Elmondása szerint 

alig lépett le a pulpitusról, máris mikrofon és kamera fogadta, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezetében találta magát. Mint kiderült az RTL Klub híradója a Pegasus-ügyben akarta faggatni a minisztert, majd miután ő nem reagált a riporter kérdésére, a Telex és az RTL Klub is úgy közölte hírként a történteket, hogy Varga Judit elmenekült az RTL riporterének a kérdései elől.

A miniszter hangsúlyozta: erről a témáról már mindent elmondott, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.

A tárcavezető továbbá felvetette, hogy 

miért hallgat végig és rögzít valaki egy harmincperces előadást, vagy miért regisztrál egyáltalán valaki újságíróként egy szakmai konferenciára, ha arról aztán nem tudósít?

Értem én, hogy az ellenzéki oldalon folyó tragikomédiáról valahogy el kell terelni a figyelmet, de hol marad a korrektség? – tette fel a kérdést, megjegyezve: estére már csúcsra járt a hecckampány az RTL-en, ugyanakkor az áldozatsegítésről egy szó sem esett. 

A tárcavezető szerint 

a konferencián részvétel tehát csupán egy álca volt a balliberális média számára, hogy a hisztériakeltéssel foglalkozzanak, ugyanakkor – jegyezte meg – nincsenek illúziói a Soros-szervezetekkel kokettáló médiumokkal kapcsolatban.

Varga Judit végül megjegyezte: ha már a balliberális médiának nem számít az áldozatsegítés ügye, akkor legközelebb kerüljék a megalapozatlan hangulatkeltést a témával kapcsolatban, hiszen a kormány mindent megtesz azért, hogy a bűnügyi statisztikák évről évre jobbak legyenek, a segítség pedig minden magyarhoz eljusson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.