Potápi: A magyar közösségek megerősítése Magyarországot élteti tovább

Az államtitkár a felvidéki Gútán tartott ünnepségen a magyar kormány nemzetegyesítő tevékenységét méltatta.

Forrás: MTI2021. 09. 03. 13:59
POTÁPI Árpád János
Budapest, 2019. május 17. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára a Határtalanul! program eddigi eredményeirõl tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Magyarság Házában 2019. május 17-én. Az idén a tavalyinál 30 százalékkal több, összesen 2219 pályázat érkezett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenütt, ahol megerősítjük a magyar közösségeket, egy csöppnyi Magyarországot éltetünk tovább

– jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Gútán, ahol ünnepi beszédet mondott a magyar kormány támogatásával elkészült Gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont felújított épületének ünnepélyes átadásán.

Az eseményen a politikus a magyar kormány nemzetegyesítő munkájáról, s annak közösségerősítő hatásairól szólva elmondta: a kabinet  célja az, hogy mindenütt, ahol magyar emberek, magyar közösségek vannak, ezeket megerősítsék, hiszen ahol erre sor kerül, ott sikerül tovább éltetni Magyarországot is.

Szimbolikus jelentőségű, hogy a nemzeti újrakezdés évében szinte nap mint nap új üzemeket, gyárakat adunk át, új munkahelyeket teremtünk, támogatjuk a családokat és emellett a nemzetet újraegyesítjük, iskolákat, óvodákat építünk, s így van ez most Gútán is

– hangsúlyozta Potápi, hozzátéve: a gútai intézmény felújításának is nagy jelentősége van, mivel az ott tanuló gyerekek – a hit, a magyarság és a kultúra tekintetében – olyan többletet kapnak, amely más iskolákban nincsen meg. 

Valószínűleg nincs olyan magyarok lakta település a Kárpát-medencében, amely valamilyen módon ne élvezné a magyar kormány támogatását, s remélhetőleg ezt a nemzetegyesítő munkát sikerül majd a jövőben is folytatni

– rögzítette az államtitkár.

A most felújított iskolaközpont elődje, a nyolcosztályos Nagyboldogasszony Egyházi Gimnázium 1992-ben létesült, majd 2014-ben alapiskolával és óvodával iskolaközponttá bővült. A több mint kétszáz gyermeknek tanulási lehetőséget biztosító intézmény épületének felújítását a magyar kormány 2016 végén 1,8 millió euróval támogatta, a teljes körű átépítést mostanra sikerült befejezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.