időjárás 11°C Friderika 2021. September 20.
logo

Tényleges propagandába csapott át az LMBTQ-beszélgetés Újpesten

Hertelendy Gábor
2021.09.03. 20:06 2021.09.03. 20:12
Tényleges propagandába csapott át az LMBTQ-beszélgetés Újpesten

Érzékenyítéssel, több baloldali politikus részvételével, de nagyon kevés érdeklődővel tartották meg a momentumos Déri Tibor polgármester által támogatott, de a Soros-szervezetek közreműködésével megtartott DiákFesztet, melynek kulcseseménye az LMBTQ-beszélgetés volt. A Mi Hazánk az esemény közben tiltakozását fejezte ki a meleglobbi propagálása ellen.

A száz főt sem érte el az LMBTQ- és baloldali propagandarendezvénnyel is felérő DiákFeszt résztvevőinek a száma, amelyet Déri Tibornak, Újpest momentumos polgármesterének támogatásával és a Fenntartható Demokráciáért Egyesület szervezésével tartottak meg, melynek képviselője Békés Gáspár, aki februárig Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozott. Az Újpesti Hírek elnevezésű portál szerint 

a Soros-szervezetnek egymillió forint pénzbeli támogatást nyújtottak, miközben a rendezvény megtartására a IV. kerületi Szent István teret biztosították, méghozzá díjmentesen. 

A meleglobbit támogató esemény „szakmai színpadának” egyik kulcsrendezvénye a délután fél ötkor kezdődő Felelősségvállalás a társadalomban – Tiltott család: LMBTQ társas kapcsolatok elnevezésű beszélgetés volt, melynek résztvevői Filó Manyi, a Budapest Pride egyik szervezője és Pál Márton, a Szivárványcsaládokért Alapítvány aktivistája voltak.

A beszélgetést harmincnál is kevesebben, ugyanakkor többségében tizennyolc év alatti fiatalok tekintették meg. „Az forog itt hírbe, hogy propaganda, érzékenyítés, népszerűsítés fog zajlani, mondtam a többieknek, írjuk ki a sátorra, hogy aki átműtésre vár, itt álljon sorba” – gúnyolódott a moderátor rögtön a beszélgetés elején, majd azt a kérdést tette fel beszélgetőpartnereinek, hogy „egy homofób hogyan tudja elkerülni az LMBTQ-embereket?”. A Pride-szervező azt hangoztatta, hogy „nem lehet elkerülni őket, ugyanis mindenhol vannak, szembejönnek veled az utcán, találkozol velük a boltban…” A mondatát nem fejezte be, ugyanis 

a Mi Hazánk Mozgalom újpesti szervezete Legyen Magyarország homoszexuális propagandamentes övezet! feliratú molinóval fejezte ki tiltakozását az LMBTQ-esemény ellen.

 „Így meg tudom mondani, hogy a homofóbokat miről lehet felismerni” – reagált Filó Manyi a tiltakozásra.

A beszélgetés ezután máris a gyermekekre terelődött. A szivárványcsaládos aktivista azzal érvelt, hogy a gyermekeknek „sokkal jobb helyük van a homoszexuális pároknál, mint az árvaházakban, az állami gondozásban”, erősen bírálva a kormány örökbefogadási törvényét. Miközben Filó Manyi azt állította, egy-két kivételtől eltekintve nincsenek szélsőségek a fővárosi Pride-on, 

addig Pál Márton azzal érvelt, hogy a gyermekeknek készült LMBTQ-könyvek „nem befolyásolják szexualitásukat, nemi identitásukat, pusztán nevelő célzattal készültek”.

A rendezvényen több Soros-szervezet, például a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és baloldali politikus is részt vett, többek között 

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, valamint Czigler László, Újpest jobbikos alpolgármestere is, aki támogató megjegyzést is intézett az LMBTQ-beszélgetésen résztvevőkhöz.