Történelmi konferencia az 1919-es év alternatívakereséséről

A Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár, az Eperjesi Egyetem és az Eperjesi Területi Múzeum 1919: alternatívakeresés címmel nemzetközi konferenciát szervez.

Forrás: Veritasintezet.hu2021. 09. 03. 14:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár, az Eperjesi Egyetem és az Eperjesi Területi Múzeum 1919: alternatívakeresés címmel nemzetközi konferenciát szervez – olvasható a szervezet honlapján közzétett meghívóban.

Az eseményt Szakály Sándor, a Veritas Intézet főigazgatója, valamint Kónya Péter történész, az Eperjesi Egyetem rektora nyitják meg.

A Veritas Intézet részéről Kovács Kálmán a Püspökök kényszer-áttelepítései Csehszlovákiából 1919–21-ben címmel tart előadást, míg Ligeti Dávid A proletárdiktatúra háborúja 1919-ben; Orosz László A történelmi Magyarország felbomlása és a szepesi szászok és Ujváry Gábor A magyar kultúrpolitika és a nemzetiségek 1919-ben témákat ismertetik a konferencia során.

A rendezvény helyszíne az Eperjesi Területi Múzeum lesz. Címe: Hlavná 86, 080 01 Eperjes (Prešov), Szlovákia.

Időpont: 2021. szeptember 7., fél 10.

A teljes program a Veritas Intézet oldalán érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.