Újabb magyar politikust tiltottak ki Ukrajnából

Grezsa István után a KDNP frakciószóvivője is három évre szóló tiltó határozatot kapott.

Forrás: Facebook2021. 09. 22. 18:00
NACSA Lõrinc
Budapest, 2020. június 3. Nacsa Lõrinc, a KDNP parlamenti képviselõje felszólal az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délelőtt meghívásra és adományok átadásának szándékával szerettem volna Kárpátalja több településére menni. A határon az ukrán hatóság közölte, hogy egy korábbi döntés alapján három évre ki vagyok tiltva Ukrajnából – adta hírül a közösségi oldalán a KDNP országgyűlési képviselője, hozzátéve: erről a döntésről egy határozatot is kézhez kapott. 

Nacsa Lőrinc szerint szomorú, hogy az együttműködés keresése helyett Ukrajna ilyen eszközökhöz folyamodik, hiszen ez nem járul hozzá a fennálló vitás kérdések rendezéséhez. Hangsúlyozta, 

a magyar közösség érdekében hazánk továbbra is a jó szomszédi viszonyban érdekelt, de ehhez mindkét félre szükség van.

A jó hír – fűzte hozzá –, hogy a tanszereket és a többi adományt sikerült eljuttatni Kárpátaljára.

Mint ismert, az elmúlt év folyamán Ukrajna már több magyar politikust tiltott ki az ország területéről.

Nacsa Lőrinchez hasonlóan Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos szintén hároméves tiltó határozatot kapott, és feltehetően Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is a nemkívánatos személyek között szerepel.

Az ukrajnai önkormányzati választások kapcsán ugyanis Kijev azzal vádolta meg Magyarországot, hogy beavatkozott az ukrán belpolitikai folyamatokba, majd az ukrán külügyi tárca vezetője egyértelművé tette, hogy erre kemény válaszlépésekkel fognak reagálni. Dmitro Kuleba rövidesen bejelentette, hogy két magas rangú magyar tisztségviselőnek tiltják meg az Ukrajnába való beutazást, viszont neveket nem közöltek, mondván: az ország törvényei nem teszik lehetővé, hogy előzetesen tájékoztassák a külföldieket a beutazási tilalomról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.