Varga Judit: Az Európai Parlament továbbra is támadja a gyermekvédelmi törvényt

Az igazságügyi miniszter szerint egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 28. 15:30
VARGA Judit
Budapest, 2020. februr 28. Varga Judit igazsggyi miniszter a minisztrium pletnek egyik erklyn, Budapesten 2020. februr 27-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért érkezik Magyarországra az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), hogy újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt”

 – rögzítette Varga Judit a közösségi oldalán.

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: „a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság és a csütörtökön érkező küldöttségnek nem titkolt szándéka, hogy az általuk elv helyett eszközként használt jogállamiság kérdéskörében újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt, valamint hogy a lassan teljes érdektelenségbe fulladó 7-es cikkely szerinti eljárásról tárgyaljanak”.

Magyarország továbbra is tartja magát következetes és önazonos álláspontjához, hogy egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket csak azért, mert egy tagállam nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve: „a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk, illúzióink azonban nincsenek, láthattuk ugyanis, hogy ha Magyarország megbüntetéséről van szó, Brüsszel nem ismer határokat”.

Továbbá Varga Judit a bejegyzésében leszögezte: konstruktív partnerként állnak a találkozó elébe, „hiszen szándékaink egyenesek, jogi érveink pedig tiszták és magabiztosak”.

Mint kiderült – többek között – Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is találkozik majd a bizottság tagjaival magyarországi tartózkodásuk során.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.