időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Varga Judit: Nemet mondunk az európai birodalomra

Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice
2021.09.20. 12:47 2021.09.20. 12:50
Varga Judit: Nemet mondunk az európai birodalomra

Az igazságügyi miniszter hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésben mások mellett azt írja, hogy az Európai Unió alapszerződéseiből törölni kell az „ever closer union”, vagyis az egyre szorosabb unió célkitűzését.

Varga Judit a posztban határozottan leszögezi azt is, hogy a döntéseket a választott vezetőknek kell meghozniuk és nem a nemzetközi civil szervezeteknek. Nemet mondunk a jogállam kiszervezésére – teszi hozzá a Facebookon a tárcavezető.

Varga Judit álláspontja szerint vége van az Európai Uniónak, ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön.

– A következő évtized a veszélyes kihívások korszaka lesz: tömeges migráció és világjárványok fenyegetnek. Meg kell védenünk az európai embereket. Helyre kell állítanunk az európai demokráciát. Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult, ezért növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét. Szerbiát fel kell venni az Európai Unió tagállamai közé – sorolja a fontos célkitűzéseket a közösségi oldalon elérhető bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.