Varga Judit: Nemet mondunk az európai birodalomra

Az igazságügyi miniszter álláspontja szerint ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az Európai Uniónak.

Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice2021. 09. 20. 12:47
Fotó: www.grazmel-photography.com Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazságügyi miniszter hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésben mások mellett azt írja, hogy az Európai Unió alapszerződéseiből törölni kell az „ever closer union”, vagyis az egyre szorosabb unió célkitűzését.

Varga Judit a posztban határozottan leszögezi azt is, hogy a döntéseket a választott vezetőknek kell meghozniuk és nem a nemzetközi civil szervezeteknek. Nemet mondunk a jogállam kiszervezésére – teszi hozzá a Facebookon a tárcavezető.

Varga Judit álláspontja szerint vége van az Európai Uniónak, ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön.

– A következő évtized a veszélyes kihívások korszaka lesz: tömeges migráció és világjárványok fenyegetnek. Meg kell védenünk az európai embereket. Helyre kell állítanunk az európai demokráciát. Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult, ezért növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét. Szerbiát fel kell venni az Európai Unió tagállamai közé – sorolja a fontos célkitűzéseket a közösségi oldalon elérhető bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.