időjárás 16°C Aurél 2022. október 5.
logo
A tatabányai politikus édesanyján álltak bosszút Gyurcsány párttársai

Varju László fenyegette meg a DK-s képviselőt

Kreft-Horváth Márk
2021.09.10. 16:41 2021.09.10. 23:31
Varju László fenyegette meg a DK-s képviselőt

Kilépett a DK-ból a párt egyik tatabányai önkormányzati képviselője, miután több párttársa megfenyegette amiatt, mert nem támogatott egy döntést, ami szerinte a város kifosztásához vezet. A megyei jogú várost vezető Szűcsné Posztovics Ilonáék (DK) a képviselő polgármesteri hivatalban dolgozó édesanyján is bosszút álltak.

„Július 23-i hatállyal kiléptem a Demokratikus Koalícióból! A városi frakcióban való jövőbeni szerepvállalásomról hamarosan döntök” – írta tegnapi közleményében Hoffer Dávid, a tatabányai baloldal egyik helyi önkormányzati képviselője. A politikus úgy fogalmazott, a döntés régóta érlelődött benne, de mostanra vált számára vállalhatatlanná a közös munka. „Úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautomataként számítanak” – tette hozzá. 

Lépését azzal magyarázta, hogy több tatabányai ügyben vállalhatatlanul döntött a Szűcsné Posztovics Ilona polgármester vezette baloldali szivárványkoalíció. Mint írta, döntését nagyban megkönnyítette a DK-s alpolgármester, Lusztig Péter „vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló alkalmatlansága”. Állítása szerint 

a DK-s alpolgármester is fenyegetően beszélt vele, majd miután kiszavazott frakciójából, egyenesen a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László hívta fel. 

Az országgyűlési képviselő is fenyegető hangnemben akarta rávenni, hogy változtassa meg a döntését. 

Állítása szerint Hoffer Dávid felvázolta Varjunak, hogy Szűcsné Posztovics Ilona ezzel a döntésével a várost akarja kifosztani, mire a DK-s vezető annyit reagált: 

Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja!

A helyi képviselő felidézte azt is, hogy Lusztig Péter alpolgármester a városházán dolgozó édesanyján állt bosszút: folyamatban lévő fizetésemelését leállíttatta, pozíciójából lefokoztatta és áthelyeztette. 

Amikor ezt Varjunak felhozta, az alelnök annyit reagált, hogy őt nem érdekli a párttársa édesanyja. 

„Neki ezek a módszerek nem bizonyultak vállalhatatlannak, és csak azt hajtogatta, hogy Ilona a mi (értsd: a DK) polgármesterünk, ezért nekem nem térhet el a véleményem az övétől” – írta bejegyzésében a pártból távozó helyi képviselő. 

Nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus

– összegezte Hoffer. 

„Elképesztő, hogy a kommunisták reakciója ma is ugyanolyan, mint 1987-ben volt! Ezek tényleg semmit sem változtak 33 év alatt sem!” – jegyezte meg a bejelentést tartalmazó Facebook-poszt alatt az egyik kommentelő. 

Arra mindenképpen jó ez a történet, hogy a lakosság szembesüljön a DK valóságával, a választások előtt lássák az emberek, hogy milyen világ térne vissza Gyurcsányék győzelme esetén. Egy hatalmas lepel hullott le ismét

– tette hozzá a felhasználó. A bejegyzés alatt rengeteg DK-szimpatizáns reakciója is megjelent, akik árulónak tartják a kiugrott képviselőt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.