A Momentum beáll Márki-Zay Péter mögé a második fordulóban

Úgy vélik, Márki-Zay Péter lehet az a jelölt, aki a baloldalon és a jobboldalon is képes lehet megszólítani a választókat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 07. 15:17
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Momentum elnöksége azt a döntést hozta, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert fogja támogatni

  – jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az Országház közelében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön. A létrejött szövetségről a Momentum elnökségi tagjai úgy fogalmaztak: Márki-Zay Péter lehet az a jelölt, aki a baloldalon és a jobboldalon is képes lehet megszólítani a választókat. Nyomatékosításképpen a jelenlévő Fekete-Győr András és a párt alelnöke, Orosz Anna is üzent baloldali szövetségeseiknek, konkrétan megnevezve a Jobbikot, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogassák. A Momentum elnökét érintő bizalmi szavazásról a politikus elmondta: az elnökség a héten fog dönteni. Mint ismert: a párt elnöke a baloldali előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett a miniszterelnök-jelölt-jelöltek között, ezért a napokban bejelentette, hogy bizalmi szavazást kezdeményezett magával szemben a párt elnökségében.

A bejelentést követően Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: tapasztalatai szerint vidéken és a fővárosban is számos korábbi fideszes szavazó támogatja. 

A politikus Karácsony Gergelynek is megüzente, hogy várja a támogatását, illetve a DK szavazóit is szívesen fogadják.

Szavai szerint az első fordulóban győztes miniszterelnök-jelölt-jelölt Dobrev Klára a legesélytelenebb kihívója Orbán Viktornak, így amennyiben a DK jelöltje nyeri a következő fordulót, Orbán Viktor marad a miniszterelnök. Márki-Zay Péter a saját alkalmasságát azzal igyekezett megerősíteni, hogy szerinte őt nem érinti a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” kampány, és a fideszesek is szívesen szavaznának rá.

Borítókép: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.