Baloldali portálok újságíróival indul „tényellenőrző” oldal

Együttműködőként a Gyurcsány Ferenchez több szálon köthető Hammer Ferenc, a Trump bejegyzését törlő Facebook tényellenőrző partnere, de a Soroshoz köthető 444 is feltűnik – írja a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu2021. 10. 29. 11:23
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsny Ferenc, a prt elnke, volt szocialista miniszterelnk beszdet mond a Demokratikus Koalci (DK) XI. kongresszusn s ellenzki elvlasztsi kampnynyit rendezvnyn a Kongresszusi Kzpontban 2021. augusztus 29-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fact checker” (magyarul: tényellenőrző) oldalhoz hasonló, 

„magyar nyelvű tényellenőrző oldalt” tervez indítani a 444 és a Qubit kiadója, a Magyar Jeti Zrt. a francia AFP hírügynökséggel együttműködve.

A portál közölte, mások mellett a szerkesztőségben dolgozik majd Diószegi-Horváth Nóra, a baloldali Mérce volt főszerkesztője, valamint a 444-től érkezik Neuberger Eszter. Az oldalt tehát önálló szerkesztőség látja majd el eredeti tartalommal, ezt főszerkesztőként a szintén 444-es Zöldi Blanka vezeti. A 444 tudatta azt is, hogy a „magyarországi kiadványért a 444-et és a Qubitot is kiadó Magyar Jeti Zrt., a kapcsolódó kutatómunkáért a Hammer Ferenc vezette Media Universalis Alapítvány, a technológiai hátteréért pedig az Epresspack felel majd”.

Hammer Ferenc neve többek között onnan lehet ismerős, hogy részt vesz az Erősítő működtetésében, a közösségi médiában eddig már húszmillió forintért hirdető portál a „független médiumoktól”, így például a Telextől és a Válasz Online-tól átvett hírekkel, valójában ellenzéki üzenetekkel látja el a nyilvánosságot – olvasható a Mandineren.

A szociológus elismerte, hogy az olvasó csak az Erősítő szerkesztői által szemlézett és átvett hírek közül válogathat. 

Ez jelen állás szerint azt jelenti, hogy csak és kizárólag az ellenzéki propagandát alátámasztó anyagok jelentik a kínálatot.

A portál stílusában és tartalmában sem nagyon különbözik az Ezalényeg.hu nevű, a DK-hoz, illetve Gyurcsány Ferenchez szintén több szálon is kötödő botrányoldaltól. 

Érdekesség továbbá, hogy ezt a vállalkozást pontosan ugyanarra a címre jegyezték be tavaly decemberben, mint a több száz milliós forgalmat bonyolító, DatAdat OÜ nevű céget. 

Mindebből egy komoly, az internetes nyilvánosságra befolyást gyakorló, kifejezetten Gyurcsányhoz, illetve bizalmi köréhez köthető céghálózat rajzolódik ki, aminek egyik eleme az Erősítő. Mindez az ellenzéken belül a DK és elnöke pozícióját erősítheti majd – írja a Mandiner.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.