időjárás -4°C Pál 2022. January 25.
logo

Csak Bács-Kiskun megyében 76 migránst tartóztattak fel

Forrás: police.hu
2021.10.06. 08:05 2021.10.06. 08:45
Csak Bács-Kiskun megyében 76 migránst tartóztattak fel

Az oroszlányi rendőrkapitányság járőrei szerdán, éjfél után Oroszlányban ellenőriztek egy teherautót. A járműben a sofőrön kívül húsz, magát szír és iraki állampolgárnak valló személy utazott, akik az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök mindannyiukat előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A 42 éves sofőr ellen embercsempészés bűntett gyanúja miatt indul büntetőeljárás

– írja a Police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedd éjszaka tíz illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Szerda hajnalban pedig Mórahalom közigazgatási területén ellenőriztek egy osztrák rendszámú Mazda MPV autót, amit egy 33 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül kilenc szír férfi volt. 

A rendőrök a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – olvasható a rendőrség honlapján

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások között Garánál 36, Katymárnál 24, és Mátételkénél 16 határsértővel szemben intézkedtek. 

A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére – írják.

Borítókép: illegális migránsok Bács-Kiskun megyében