Csapás a budapesti kábítószerpiacra

A rendőrök egy rajtaütés során jelentős mennyiségű kábítószert, valamint két luxusautót, egy Mercedest és egy Lamborghinit is lefoglaltak.

2021. 10. 08. 17:15
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős drogszállítmányt foglaltak le a fővárosi nyomozók egy óbudai társasházban a kábítószerekkel, az új pszichoaktív anyagokkal, valamint a gyógyszerhamisítással kapcsolatos bűncselekmények felderítése, felszámolása és megelőzése érdekében összehangolt országos bűnügyi akciósorozat utolsó napján.

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott bűnügyi jelzés alapján ütött rajta a feltételezett kábítószer-kereskedőkön szeptember 30-án este egy óbudai társasházban – számolt be róla dr. Pál Adrián rendőr ezredes, a BRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, hozzátéve:

a Pest megyei nyomozók jelezték a fővárosi kollégáknak, hogy Óbuda egy adott mélygarázsában található Mercedesben kábítószer van.

A BRFK felderítői a jármű kinyitása nélkül megállapították, hogy a bűnügyi jelzés helyes. Ezután azonosították a teremgarázst használó bérlakását, ahova behatolva három felnőtt és két fiatalkorú, külföldi személyt találtak.

A lakás átkutatása során 26,2 kilogramm, míg a mélygarázsban parkoló luxusautóban további 60,2 kilogramm marihuánát foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 302 millió forint, hatóanyaga a szakértői vélemény alapján meghaladja a jelentős mennyiség felső határát. 

Továbbá a rendőrök találtak egy pisztolyt is, hozzá tartozó éles lőszerekkel, valamint összesen 1,2 millió forintnyi eurót, horvát kunát és magyar fizetőeszközt.

Fotó: BRFK

A vagyonvisszaszerzés érdekében a BRFK nyomozói lefoglalták a kábítószer tárolására használt Mercedest és egy Lamborghini sportkocsit. A két luxusautó összértéke meghaladja a hatvanmillió forintot.

A kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított 19 éves horvát és 29 éves bosnyák állampolgárságú férfit, valamint a 22 éves, bosnyák állampolgárságú nőt őrizetbe vették, a bíróság azóta elrendelte letartóztatásukat. Az idősebb férfit június óta körözték is, mert nem kezdte meg embercsempészés, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt kiszabott, három és fél éves szabadságvesztésének letöltését. A bérleményben talált két gyereket gyermekvédelmi intézetben helyezték el.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.