Dobrev Klára: Aki szétveri az összefogást, az nem fog nyerni jövő tavasszal

Keményen odaszólt ellenfelének a DK jelöltje. Szerinte Trump-típusú politikával állnak szemben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 12. 11:02
DOBREV Klra
Budapest, 2019. augusztus 28. Dobrev Klra, a Demokratikus Koalci EP-kpviselje, az Eurpai Parlament alelnke (b) s Nmeth Angla, az ellenzk kzs XV. kerleti polgrmesterjelltje (a kpen nem lthat) sajttjkoztatt tart az jpalotai Vsrcsarnoknl 2019. augusztus 28-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter túllépte a demokratikus verseny határait – jelentette ki mai élő videójában közösségi oldalán Dobrev Klára. A Gyurcsány-párt miniszterelnök-jelöltje szerint az előválasztásnak nevezett háziverseny második fordulója előtt jelent meg a gyűlölködés a baloldali térfélen, mint mondta, előtte csak boldog embereket látott országszerte, most viszont mindenki csalódott. 

A recept ismert, Orbántól Trumpig – mondta Dobrev, aki azt is állította, hogy eddig egyszer sem reagált Márki-Zay támadásaira. Szerinte hódmezővásárhelyi vetélytársa éppen szétveri az ellenzéki összefogást. 

Aki lezahaárulózza az ellenfeleit, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni

– húzta alá a DK-s jelölt, aki szerint a Karácsony Gergely által támogatott Márki-Zay Péter már decemberre szét fogja robbantani a baloldali összeborulást. 

Tesztoszteron és hiúság fűti a politikát, amivel szemben állnak, Dobrev ettől védené meg a baloldal választási szövetségét, ha kell, akkor küzdelemben is. Szerinte aki a kormányváltásért küzd, az a hazáért küzd.

Ismert, Márki-Zay Péter amióta egyedüli kihívóként maradt állva a Gyurcsány-showban Dobrev Klára ellenében, azóta a DK-t és annak szimpatizánsait támadja. 

A hódmezővásárhelyi polgármester kampányának legerősebb állítása, hogy csak ő képes legyőzni jövőre a Fideszt, a Gyurcsány-párt jelöltje erre képtelen lenne. 

Korábban egyébként Karácsony Gergely kampányának is ez volt a fő üzenete, mai tájékoztatóján pedig Dobrev is ezt vetítette előre, önmagára kihegyezve az állítást. 

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.