Eltűnt a Gyurcsány-párt Veszprémben a közgyűlési frakciók közül

Katanics Sándor, a DK volt helyi elnöke szakított a Demokratikus Koalícióval, kérdés, hogy elindul-e tavasszal.

2021. 10. 13. 13:44
null
20210924 Székesfehérvár, DK, Gyurcsány, Földesi, előválasztás, kampány. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap Fotó: Fehér Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új frakció alakult a veszprémi közgyűlésben Függetlenek–Szakszervezet–Reformerek néven, amelynek négy tagja van, és amely a DK–Szakszervezet képviselőcsoport helyét vette át a testületben. Ennek előzménye, hogy a nyáron Katanics Sándor veszprémi elnök és akkori párttársa, egyben a helyi szervezet alelnöke, Zakar Csaba kiléptek a DK-ból. A történet azonban – amelyről a Vehir.hu is beszámolt – februárig nyúlik vissza, amikor kiderült: a DK nem Katanicsot, hanem egy ismeretlen helyi ügyvédet, Csonka Balázst indítja a baloldali előválasztáson. A politikus a közösségi médiában már ekkor egyértelművé tette, hogy nem hagyja ennyiben a párt vezetésének döntését, és mindenképpen megméretné magát az előválasztáson. A Momentum később jelezte: megadják neki az elinduláshoz szükséges befogadó nyilatkozatot, sőt támogatják is.

A DK viszont megvétózta Katanics regisztrációját a hatpárti összefogáson belül, ráadásul indoklás nélkül tette mindezt.

Ezzel telhetett be a pohár, és Katanics valamint Zakar ezután lépett ki a DK-ból. Ők ketten a most megalakult frakció tagjai lettek, Katanics pedig maga lett a frakcióvezető. Nagy kérdés, hogy mennyire nyugszanak meg baloldalon a kedélyek, és vajon nem érzi-e majd úgy Katanincs, hogy a DK döntése ellenére neki lenne esélye a 2022-es országgyűlési választáson. Ha elindulna, azzal erősen leronthatna Csonka Balázs eredményét. Erről egyelőre nem nyilatkozott, de az biztos, hogy a közösségi oldalán egyre-másra teszi közzé a baloldali előválasztás kapcsán a kritikus bejegyzéseit.

Borítókép forrása: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.