Embercsempészek és migránscsoportok rendőrkézen

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu2021. 10. 12. 8:21
Szatymaz, 2015. szeptember 3. Egy rendõr, felnyitja egy embercsempész határsértõkkel teli kocsijának csomagtartóját az M5-ös autópálya szatymazi pihenõjében 2015. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két csoportban 22 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 12-én 0 óra 40 perckor és 3 óra 55 perckor két csoportban 22 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén – derül ki a Police.hu cikkéből.

Két migránscsoport Bács-Kiskun megyében is

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 11-én 23 óra 18 perckor 17 illegális migránst Katymárnál, kedden 4 óra 55 perckor Madarasnál pedig egy 12 fős csoportot tartóztattak fel – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Embercsempészek is rendőrkézen

A rendőrök az ország több pontján is embercsempészeket fogtak, akik személygépkocsival szállítottak külföldi férfiakat.

Kilenc illegális bevándorlót akart külföldre vinni, Bábolnáig jutott

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai 2021. október 12-én hajnalban az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 93. kilométerszelvényben állítottak meg egy személygépkocsit. A járműben a sofőrön kívül kilenc illegális bevándorló utazott. A helyszínre kiérkező rendőrök mind a tíz személyt előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 45 éves sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indítanak – írja a Police.hu.

Hat migránst akart Ausztriába vinni egy 37 éves szerb sofőr

A Soproni Rendőrkapitányság körzeti megbízottai egy szerb rendszámú gépkocsira figyeltek fel Szakonyban, a Fő utcán 2021. október 12-én a hajnali órákban. A gépkocsit egy 37 éves szerb férfi vezette, aki autójában hat külföldi férfit szállított. A járművezetőt és utasait a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon előállították – derül ki a rendőrség cikkéből.

A menekültcsoportok tagjai szír, afgán, pakisztáni és indiai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, meghallgatásukat követően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járművezetők ellen pedig embercsempészés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indítanak. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.