időjárás -4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Felvételek bizonyítják, hogy fizettek az ózdi romák szavazataiért a baloldali előválasztáson

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2021.10.06. 19:48 2021.10.06. 21:41
Felvételek bizonyítják, hogy fizettek az ózdi romák szavazataiért a baloldali előválasztáson

Pénzért vették az ózdi romák szavazatait a baloldali előválasztáson – erről tanúskodnak a Mandiner birtokába került felvételek. A lap szerint azonban máshol, például Putnokon is történtek hasonló esetek.

Két, a Mandiner birtokába jutott videó is bizonyítja, hogy visszaélések történtek a baloldali előválasztáson Ózdon. A lap beszámolt arról is, hogy a városban a szavazás ideje alatt feltehetőn Olaszliszkáról szállított romák inzultálták a szavazni igyekvőket, arra kényszerítve őket, hogy a karlendítős képei miatt botrányba keveredett, végül már csak a Jobbik és a DK által támogatott Farkas Péter Barnabásra szavazzanak.

Egy volt helyi jobbikos képviselő, a szintén karlengető Fidrus Péter pedig arról számolt be, hogy nem csak mások fenyegetésére használták fel a romákat, hanem szavazataikat is megvásárolták.

Egyre több a kérdőjel annak a súlyos autóbalesetnek a kapcsán is, amely az M3-as autópályán történt múlt hét szerdán, amikor is az esti órákban egy BMW a sávokat elválasztó betonelemeknek ütközött Gödöllő közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Már a balesetről készült fotókon is látszott, hogy rengeteg irat is kiszóródott a roncsból az útra, közöttük pedig több kötegnyi baloldali előválasztási szavazólap. Az Origo beszámolója szerint emellett nagy mennyiségű készpénz, konkrétan 18 millió forint került elő az autóból. A PestiSrácok pedig azt derítette ki, hogy a luxusautót az Ózdon a botrányos baloldali előválasztást koordináló Barta László vezette.

Az előzmények után különösen is nagy jelentősége lehet a videón elhangzottaknak. A felvételen helyi családokat szólít meg egy autóban ülő férfi, arról faggatva őket, voltak-e már szavazni, és ha igen, kire voksoltak.

Az első felvételen megszólított két asszony arról beszél, hogy a „jobbikosoknál voltak szavazni”, akiktől ezért pénzt kaptak. Az egyik nő egy nagy darab, szakállas embert emleget, míg másikuk azt mondja, hogy „a Farkas gyerek volt az”, aki náluk járt. 

Fejenként háromezer forintot adtak nekik, hogy a jobbikos jelöltre szavazzanak. Az asszonyok elmondják, szükségük volt a pénzre, ezért tették meg, amit kértek tőlük.

A másik felvételen egy újabb roma családot kérdeznek a szavazásról, akik hasonló dolgokról számoltak be. Elmondásuk szerint a reggeli órákban egy mikrobusszal érkeztek hozzájuk és elvitték őket voksolni. Nekik is háromezer forintot adtak fejenként azért, hogy Farkas Péter Barnabásra szavazzanak.

A videókból az nem derül ki, kik ülnek az autókban, de annyi megállapítható, ismerik a megszólított családokat. Emellett ugyanakkor úgy hangzik, mintha csalódottan vennék tudomásul, már előttük jártak olyanok, akik leszavaztatták a romákat.