Füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 18:24
Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzék meghatározó politikusa közölte, „valójában nem kellene hírértékének lennie annak, hogy leültünk tárgyalni Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével. De most más helyzet van. Most ez hír sokaknak. Hír, hogy a jelölt és a DK elnöke leült tárgyalni. […] Semmi falrengető nem történt, arról beszéltünk, hogy mit kell tennünk, hogy közösen leváltsuk a kormányt.”

Márki-Zay Péter a Népszavának korábban adott interjújában még elítélte az eljárást, amikor demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban zsírozzák le az eredményt.

A jelek szerint azonban jelenleg az ő közreműködésével éppen ez történik, hiszen a baloldali térfélen most formálódik az a közös lista, amely lényegében meghatározza, hogy kik kerülhetnek biztos befutó helyre, vagyis kik lehetnek majd tagjai a 2022-es országgyűlési választások után megalakuló parlamentnek.

Gyurcsányék kezet fogtak a paktumra

Deák Dániel szerint Márki-Zay Péter ezzel bebizonyította, hogy semmivel sem másabb, mint a többi baloldali politikus.

Borítókép: Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.