Ismét vitázni akar vetélytársaival Karácsony Gergely

A főpolgármester mindezt azután jelentette be, hogy nem sikerült megegyeznie Márki-Zay Péterrel a visszalépésről.

Magyar Nemzet
2021. 10. 07. 11:06
20210827 kecskemet gulyas gergely miniszter elnok jelolt erositi lakossagi alairasgyujtesen a parbeszed csapatat havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitára hívja baloldali ellenfeleit Karácsony Gergely – ezt ő maga jelentette be közösségi oldalán

Budapest főpolgármestere azt hangoztatta, hogy felőle bárhol és bármilyen feltételekkel leül vitázni Dobrev Klárával és Márki-Zay Péterrel.

A Párbeszéd–MSZP–LMP miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis most már itt az ideje arról beszélni, hogy ki mit kínál az országnak, ezért vitára hívja a két másik miniszterelnök-jelöltet, hogy végre programokról és tartalmi kérdésekről beszéljenek, valamint ne a közvélemény-kutatások eredményei legyenek mérvadóak. 

Karácsony azután hívta soron kívüli vitára a jelölteket, miután nem sikerült megegyeznie Márki-Zay Péterrel a visszalépésekről. Lapunk szerda este beszámolt arról, hogy főpolgármester a kettejük tárgyalása után azt állította: bár ő soha nem kérte, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, hogy visszalép a javára az előválasztás második fordulójában. 

A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett

– írta közösségi oldalán.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd–MSZP–LMP miniszterelnök-jelöltje szerda délután tett sajtónyilatkozatot arról, hogy nem lép vissza, és csak olyan szövetségkötés jöhet szóba Márki-Zay Péterrel, amelyben utóbbi lép vissza az ő javára. Márki-Zay jelezte, hogy magát tartja az esélyesebbnek, de este egyeztet Karácsony Gergellyel. Ez az egyeztetés végződött végül azzal, hogy 

Hódmezővásárhely polgármestere nem lép vissza Budapest főpolgármestere javára, miközben Dobrev Klára az országot járja az előválasztás második fordulójához kampányolva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.