Jakab Péter megvédte Dobrev Klárát

A Jobbik elnöke szerint a Karácsony és Márki-Zay közötti paktum káros a szivárványkoalícióra nézve, ugyanakkor Fekete-Győr András teljesen más véleményen van.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 02. 13:05
JAKAB Péter
Budapest, 2019. február 10. Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő beszédet mond az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán kelt Dobrev Klára védelmére, mivel a pártelnök nehezményezi, hogy paktumpolitizálás vette kezdetét Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter között. 

Mint ismert, a két városvezető pénteken megegyezett, hogy az előválasztás második fordulója előtt az egyikük visszalép a másik javára.

Erre a hírre az előválasztáson leszerepelt Jakab Péter elmondta: 

ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek. Függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem. A vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye.

„Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nemcsak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt” – szúrt oda Jakab a miniszterelnök-jelöltek versenyét a második és a harmadik helyen záró Karácsonynak és Márki-Zaynak, egyúttal kiállva Dobrev Klára mellett.

A Momentum elnöke ugyanakkor teljesen más véleményen van. Jakab Péter szavaira reagálva Fekete-Győr András a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében kijelentette:

 Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélye a szivárványkoalíciónak a végső választási győzelemre.

Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát

– fogalmazott a pártelnök.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter paktumja mellett érvelve végül megjegyezte: ha ők egymás mellett állnak, mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.