időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo
A főpolgármester azt is bevallotta, hogy a miniszterelnök-jelölti vitákat unta

Karácsonyt főpolgármesteri pozíciójával is fenyegette a DK

Magyar Nemzet
Forrás: Jelen
2021.10.21. 12:01 2021.10.21. 14:41
Karácsonyt főpolgármesteri pozíciójával is fenyegette a DK

– A miniszterelnök-jelölti vitákat untam. Ott voltam, tudtam, hogy ezt nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között az jutott eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabda edzésre

– jelentette ki Karácsony Gergely a Jelennek adott interjúban.

Karácsony annak ellenére, hogy félidőben elhagyta volna a budapesti városházát, megerősítette: pályafutását 2024 után is Budapest vezetőjeként akarja folytatni, bár nem zárja ki, hogy egyszer még lesz miniszterelnök-jelölt is. 

De a mostani megméretést valójában nem is akarta, erre a tévévita közben döbbent rá. Ezért elmondása szerint nem volt benne 100 százalékig ebben a kampányban.

Karácsony indulásának pozitív hozadékaként azt emelte ki, hogy megérte beszállnia a kampányba, mert a Fidesz mostanáig ellene készült, ezzel pedig szerinte jól jár az ellenzék.

Szóba került az is, hogy Gyurcsány Ferenc valóban megzsarolta-e SMS üzenetek által. Ezzel kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott: „ezek a fenyegetések nem büntetőjogilag releváns mondatok voltak, de annál sokkal keményebbek, minthogy a DK mit fog megszavazni a közgyűlésben”. Karácsony elárulta, hogy a főpolgármesteri pozícióját is érintették a fenyegetések.

Borítókép: Balogh Zoltán/MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.