„Kiállunk Lengyelország mellett!"

A CitizenGo petíciót kezdeményezett, hogy minél többen álljanak ki az alkotmánybírósági döntés miatt támadott lengyelek mellett.

Magyar Nemzet
Forrás: citizengo.org2021. 10. 25. 16:14
null
Brüsszel, 2021. április 26. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszél az Európai Parlament plenáris ülésének elsõ napján az EP brüsszeli üléstermében a koronavírus-járvány idején, 2021. április 26-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A napokban Lengyelországot ismét politikai támadás érte, azt követően, hogy a legitim lengyel alkotmánybíróság kimondta nemzeti alkotmányuk elsőbbségét azokon a jogterületeken, amelyekben az Európai Unió nem rendelkezik kizárólagos joghatósággal. Az Európai Parlament politikai állásfoglalást fogadott el és erőteljes támadást intézett a lengyel szuverenitás ellen”

olvasható a CitizenGO oldalán. Hozzátették: az Európai Parlament globalista többsége most azt sürgeti, hogy az Európai Bizottság indítson eljárást Lengyelországgal szemben és vessen be pénzügyi zsarolóeszközöket a szuverenista lengyelekkel szemben.

Mint írják, ez az egyértelmű politikai nyomásgyakorlás elfogadhatatlan.

„Emiatt csatlakozunk lengyel barátaink petíciójához szolidaritásunk és testvéri kiállásunk jeléül. Nem engedjük, hogy Közép-Európát a globalista elit saját érdekei szerint átformálja. Támogatjuk a nemzetállamok egyenlőségén és kölcsönös tiszteletén alapuló (az alapító atyák álmának megfelelő) európai közösség eszményét, de elutasítjuk a baloldali elnyomás legújabb formáit”

– húzták alá.

„Kiállunk Lengyelország mellett és támogatjuk küzdelmüket, nemzeti érdekeik érvényesítését” – fogalmaztak.

Ezután arra kértek mindenkit, hogy támogassák a petíciójukat, amit itt lehet aláírni. 

Borítókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.