Kocsis Máté: Bárkit leválthat, vagy jelölhet Gyurcsány

Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. És ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a 888.hu portálnak.

Forrás: 888.hu2021. 10. 15. 15:07
null
20200226 budapest kocsis mate havran zoltan magyar nemzet

Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. És ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a 888.hu portálnak.

A baloldal nyilván nem öncélúan, önmagáért tartotta meg ezt a komédiát. Szerintem a szervezeti érdekük az, hogy a választások előtt a mozgósítható baloldali tábor elérhetőségeit begyűjtsék. Csak hát ezzel nehéz egy kampányt elvinni, úgyhogy kitalálták ezt a színjátékot vagy komédiát

– mondta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a 888.hu-nak adott interjújában az előválasztásról. A frakcióvezető hozzátette: meg lehet érteni azokat is, akik egy pillanatig komolyan gondolták ezt a dolgot, de már az első fordulóban eldőlt, hogy a Fidesz által is előrevetített forgatókönyv fog megvalósulni, vagyis a baloldal valódi erejét Gyurcsány Ferenc fogja adni.

Ez már abból is látszik, hogy az övé lesz a legnagyobb frakció. Bárhogy is alakulnak az országgyűlési választások, a baloldalon Gyurcsánynak lesz a legtöbb képviselője. Márpedig a parlament viszonylag egyszerű szabályok szerint működik, a legnagyobb frakciónak, az abból eredő erőnek előnye van a többivel szemben. Így voltaképpen az is teljesen mindegy, ki lesz a miniszterelnök, mert a legnagyobb frakciót adó párt elnöke, jelesül Gyurcsány Ferenc lesz az, aki a politikai irányokat meghatározhatja.

– jelentette ki Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője rámutatott: Bod Péter Ákos is azt mondta, hogy közjogi értelemben az előválasztásnak semmi jelentősége nincs, hiszen a parlament választja a miniszterelnököt.

Meglepő, hogy ezt a baloldalról mondják ki, megerősítve a feltételezést, hogy ez igenis egy színjáték. Bármikor leváltható majd Gyurcsányék által az esetleges miniszterelnökük, és mindenkor bárki jelölhető a helyére

– hangsúlyozta Kocsis, aki hozzátette: 

Gyurcsány Ferencet soha semmi nem kötötte, ami a tisztességen alapul. 

A frakcióvezető Márki-Zay Péter pozíciójáról úgy fogalmazott: ha valaki Gyurcsány Ferenccel együtt kormányoz, miközben a baloldalon mindenképpen Gyurcsány Ferenc pártja adja majd a legnagyobb parlamenti erőt, akkor nekik törvényszerűen kellett kötniük egy megállapodást, egy paktumot, amelyben az együttműködés részleteit rögzítik.

A frakcióvezető Márki-Zay jobboldaliságáról azt mondta: 

ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. 

És ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak. De Márki-Zay Péter számos más okból sem tekinthető jobboldalinak.

Benne van a pakliban, hogy Márki-Zay Péternek ez a zavaros identitása, amit magáról próbál sugallni, inkább elbizonytalanítja majd nemcsak a jobboldali, hanem a baloldali szavazókat is. A jobboldali szavazók – teljesen nyilvánvalóan – a kormánypárt mögé fognak beállni. De azt sem zárom ki, hogy Márki-Zay Péter zavaros ideológiai öndefiníciója miatt még baloldaliak is a kormánypárt mögé kerülnek. Én azt az állítást vitatom, hogy ő nagyon sok helyről tudna maximális szavazatot begyűjteni.

– fejtegette Kocsis Máté, aki felidézte a hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapi mondatát, amely szerint Jézus Krisztus is baloldali volt. „Ha valaki jobboldali ember, mint ahogy ő ezt állítja magáról, szerintem hamisan, az ilyet végképp nem mond” – tette hozzá a kormánypárti politikus. Kocsis Máté a Stop, Gyurcsány! petícióval kapcsolatban úgy fogalmazott: 

örvendetes az emberek aktivitása a jobboldalon. Tapasztalható, hogy a cselekvésben is kifejeződnek az aggodalmak. 

Ez jó, mert eredményesek csak együttes erővel lehetünk.

Borítókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.