Magyar falu program: több mint 1300 kistelepülés kap támogatást

A nyerteseket a héten értesítik, és öt napon belül kiutalják nekik az elnyert húszmilliárd forintos összeget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 11. 19:00
null
A játék, a mozgás a gyermekek egészséges csontozatához is hozzájárul Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ezerháromszáz kistelepülés nyert támogatást a Magyar falu program húszmilliárd forintos keretösszegű, helyi életminőséget javító intézkedéseit támogató pályázatán

 – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, emlékeztetve: a kormány növelte a program keretösszegét, és 25 milliárd forintot biztosít az idei év második felében a tartaléklistán lévő pályázatok támogatására.

Gyopáros Alpár tájékoztatása szerint az összegből húszmilliárd forintra kistelepülési önkormányzatok és falusi egyházközségek pályázhattak helyi életminőséget javító intézkedések megvalósítására.

A támogatásból például – folytatta – több mint kétszáz, falusi önkormányzat tulajdonában lévő intézmény, orvosi rendelő, közösségi tér, szolgálati lakás  fejlesztése történik meg, 250 településen játszóterek, óvodaudvarok játszóeszközei újulnak meg, 150 településen önkormányzati utcákat, kerékpárutakat újítanak fel, több mint 350 településen kommunális eszközöket szerezhetnek be.

A nyerteseket a héten értesítik, és öt napon belül kiutalják nekik az elnyert összeget – tette hozzá.

A kormánybiztos arra is kitért, miszerint ezekre a célokra 

a Magyar falu program indulása óta több mint húszezer nyertes pályázatot hirdettek, több mint 220 milliárd forint értékben. 

Megjegyezte, a 25 milliárdból elkülönítettek ötmilliárd forintot a falusi civil alap tartaléklistájának támogatására is.

Gyopáros Alpár végül közölte, hogy a kisboltok pályázatának támogatásáról várhatóan a héten döntés születik, és előreláthatóan még idén újabb pályázatot írnak ki a falvakban működő mikro- és kisvállalkozások tevékenységének támogatására.

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.