Márki-Zay Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt

Márki-Zay szerint miközben Karácsony 500 millió forintból kampányolt, nem sokkal ért el jobb eredményt nála, aki mindössze 20 milliót költött a kampányára.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2021. 10. 07. 13:14
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2019. december 9. Mrki-Zay Pter, Hdmezvsrhely polgrmestere a Transparency International Magyarorszg konferencijn egy VI. kerleti tteremben 2019. december 9-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy akkor lép vissza, ha egy villamos elüti, közvélemény-kutatások formájában megjött ez a villamos

– hangoztatta Márki-Zay Péter az ATV Fórum című műsorában, miután a két kormányfő-aspiráns nem tudott megállapodni egymás visszalépéséről, a főpolgármester pedig a Telexszel azt közölte, legfeljebb akkor lép vissza, ha elüti egy villamos. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint eredetileg abban állapodtak meg, hogy szerda este hatkor tárgyalnak, ott hoznak közösen döntést, amit majd csütörtök délelőtt bejelentenek. 

Karácsony Gergely megszegte a megállapodást azzal, hogy szerda délután kettőkor sajtónyilatkozatot tett, a főpolgármester visszaélt az ő jóhiszeműségével, és megpróbálta kész helyzet elé állítani és belezsarolni a visszalépésbe

 – állította Márki-Zay Péter, aki megjegyezte: a Publicus felméréseit az MSZP és Karácsony rendeli, ezt senki nem tekinti függetlennek. Elmondása szerint a Medián felmérése független, de a közösségimédia-jelenlét és a Google-keresések is.

– Én bármit felajánlok akár Karácsonynak, akár a pártoknak. Hiába beszélünk pozícióosztogatásokról, nem lesz Dobrev-kormány vagy Karácsony-kormány – vélekedett Hódmezővásárhely polgármestere, aki továbbra is saját magát látja a legesélyesebb alternatívának.

Kiderült, számára Karácsony Gergely személye továbbra is szimpatikus, de a választók nem fogják annak elhinni, hogy hitelesen elszámoltatna, aki Tóth Csabával közösen vezette Zuglót.

A miniszterelnök-jelölt elmondása szerint azzal váltak el Karácsony Gergellyel, hogy alszanak a döntésre egyet, azt kérte a főpolgármestertől, hogy ne hamarkodja el a kérdést. Nem hiúsági, hanem stratégiai és nemzetpolitikai kérdés ez, most az a legfontosabb, hogy először Dobrev Klárát győzzék le, utána Orbánt – magyarázta, majd hozzátette: 

miközben Karácsony 500 millió forintból kampányolt, nem sokkal ért el jobb eredményt nála, aki csak 20 milliót költött a kampányára. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.