Október 23-i ünnepség a rendőrterror helyszínén

Orbán Viktor nem a már megszokott helyszínek egyikén mondja el október 23-i beszédét. Kovács Zoltán bejelentette, mi várható a nemzeti ünnepen.

MTI
Forrás: MTI2021. 10. 12. 16:04
A Békemenet résztvevői vonulnak a Szent István körúton Forrás: MTI/Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó helyszínen rendezik meg az idei október 23-i ünnepséget. 

– Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el a rendezvények központi elemének számító ünnepi beszédét 15.30-kor 

– nyilatkozta a közmédiának Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette: ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a békemenet. Közölte azt is, hogy szerdán alakul meg az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Sok résztvevőre számítanak – mondta Kovács Zoltán –, ezért azt kérik mindenkitől, időben tájékozódjon a rendezvényhelyszínekről és a közlekedési helyzetről. A programokról később részletes tájékoztatást adnak. 

A Magyar Nemzet értesülése szerint a központi ünnepség helyszínválasztása szimbolikus üzenettel bír. Tizenöt évvel korábban az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál, a Deák téren tolták rá a Gyurcsány-kormány lemondásáért tüntetőket a Fidesz Astoriánál tartott békés nagygyűléséről távozókra, majd a rendőrség véres tömegoszlatásba kezdett. Az azonosítójelet nem viselő rendőrök terrorjának békés járókelők estek áldozatul, köztük Révész Máriusz is. A Fidesz országgyűlési képviselőjének fejsérülései voltak, a lapockája tört. Révész a képviselői igazolványával ment be a rendőrök közé, ott néhány percig beszéltek vele, aztán leütötték, és még a földön is agyba-főbe verték.   

Borítókép: MTI/Sóki Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.