Menczer: A kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

Az államtitkár szerint a baloldal megadóztatná a lakosságot, és új adót vetne ki az emberekre.

Forrás: MTI2021. 10. 08. 17:35
null
20210526 Budapest Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár Fotó: Katona Vanda (KV) Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sok európai ország nyögi a megemelkedett rezsiárakat, a magyar kormány azonban megvédi a rezsicsökkentés eredményeit 

– jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban, hozzátéve: „ha viszont Gyurcsány Ferenc vezetésével visszajönne a baloldal, akkor ismét emelnék a rezsit és bevezetnék a brüsszeli klímaadót”.

– Ezt Szél Bernadett független képviselő a Facebookon le is írta – mutatott rá az államtitkár, idézve a bejegyzést: „a legnagyobb kibocsátó közlekedési és lakossági szektort is bevonjuk a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe.”

– Bár ez „brüsszeliül” van, magyarul azt jelenti, hogy megadóztatják a lakosságot, új adót vetnek ki az emberekre. Tagadják, de valójában erről van szó.

– húzta alá Menczer, kiemelve: akinek lakása, háza, autója van, az fizetni fog.

Ezt nem engedhetjük. A baloldalt, Gyurcsány Ferencet és Brüsszelt meg kell akadályozni abban, hogy emeljék a rezsit és bevezessék a brüsszeli klímaadót

 – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a magyar kormány álláspontja egyértelmű: a klímavédelem árát ne a magyar emberekkel fizettessék meg, hanem a nagy klímaromboló cégekkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.