Rajong Márki-Zay Péterért az LMBTQ-magazin

A magát konzervatív-keresztény politikusnak nevező kormányfőjelölt többször tett megjegyzéseket a fideszes képviselők magánéletével kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 18:04
MÁRKI-ZAY Péter; VARGA Ildikó
Hdmezvsrhely, 2018. mjus 29. Mrki-Zay Pter (fggetlen) polgrmester s Varga Ildik jegyz a hdmezvsrhelyi kzgyls lsn 2018. mjus 29-n. MTI Fot: Kelemen Zoltn Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A magát konzervatív-keresztény politikusnak nevező kormányfőjelölt többször tett megjegyzéseket a fideszes képviselők magánéletével kapcsolatban.

Az LMBTQ-közösséget célzó Humen magazin üdvözli Márki-Zay jelöltségét.

 A lap arról számolt be, hogy a magát keresztény-konzervatívnak tituláló kormányfőjelölt a tegnapi ünnepi beszédében azt mondta: „Szeretettel, magyarként fogunk keblünkre ölelni minden cigányt, minden zsidót, minden meleget, minden fogyatékkal élőt, minden jobb- és baloldalit, népit és urbánust.” Ezután az LMBTQ-magazin a baloldal miniszterelnök-jelöltjét úgy jellemezte: 

Márki-Zay Pétert jobboldali, konzervatív politikusként tartják számon, de elkötelezett az LMBTQ-közösség jogegyenlősége mellett, lehetővé tenné az azonos nemű párok számára a házasság intézményéhez való hozzáférést, és a Pride-eseményeket is támogatja.

Ugyanakkor a hódmezővásárhelyi polgármester többször tett megjegyzéseket a kormánypárti politikusok magánéletéről, korábban például azt állította: „a fél kormány meleg.” A baloldali jelölt többször firtatta a homoszexualitás témáját, legutóbb az egykori baloldali politikus, Juhász Péter vlogjában osztotta meg gondolatait a Fidesz politikusainak magánéletéről. – Anonim módon elmondhatom, hogy az egyik legfontosabb és leghomofóbabb kereszténydemokrata politikus meleg – hangoztatta többször Márki-Zay Péter.

Borítókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.