időjárás -4°C Ágnes 2022. January 21.
logo

A migránscsoportok nem tudtak túljárni a rendőrök eszén

Forrás: police.hu
2021.11.26. 07:18 2021.11.26. 15:21
A migránscsoportok nem tudtak túljárni a rendőrök eszén

A magyar rendőrök november 25-én összesen 125 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu-n.

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 72 határsértőt tartóztattak fel Sárhát, Sükösd, Bácsszentgyörgy, Kelebia, Hercegszántó, Bácsbokod, Sárhát, Tompa, Vaskút, Homorúd és Hercegszántó közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 14 esetben, összesen 46 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Királyhegyes, Röszke, Mórahalom, Öttömös, Kübekháza, Ruzsa és Ásotthalom közigazgatási területén.
  • Pest megyében, Inárcsnál kettő, Budapesten egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.
  • Somogy megyében, Táska területén a rendőrök három, Tolna megyében, Bátaszék külterületén egy illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésüknél szír, koszovói, pakisztáni, tunéziai, líbiai, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnap a rendőrök hat esetben Bács-Kiskun és hét esetben Csongrád-Csanád megyében összesen 119 főt akadályoztak meg az illegális belépésben hazánk területére.

Tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, egy esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – közölte a Police.hu.

Borítókép: Migránsok Bács-Kiskun megyében (Fotó: Police.hu)