Benkő Tibor: A változó biztonsági helyzet kihívás minden országnak

A miniszter kiemelte, a kormány sokat tesz azért, hogy erősödjön a katonák elismertsége, megbecsültsége, a társadalomban elfoglalt helye és szerepe.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 05. 16:36
Debrecen, 2021. november 5. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond az 5. számú Bocskai István lövészdandár 70 éve a hazáért, 30 éve Debrecenért elnevezésű rendezvényén a Kossuth téren 2021. november 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gyorsan, élesen változó biztonsági helyzet és környezet kihívást jelent minden ország vezetésének, amely felelősséget érez az országa, nemzete jövője iránt 

– mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a debreceni 5. számú Bocskai István lövészdandár ünnepélyes dandársorakozóján pénteken.

A politikus a hetven éve alakult, harminc éve Debrecenben szolgáló alakulat katonáinak elismerését és köszönetét fejezte ki azért az áldozatos munkáért, amelyet a hazáért, a nemzetért és a magyar emberek biztonságáért tesznek.

– Magyarország nemzeti kormánya sokat tesz azért, hogy a katonák elismertsége, megbecsültsége, a társadalomban elfoglalt helye és szerepe erősödjön 

– hangoztatta a miniszter. Hozzátette: nem elég új, korszerű, modern technikai eszközöket beszerezni, a katonáknak biztos, kiszámítható életpályát, tisztességes erkölcsi és anyagi elismerést kell biztosítani.

Benkő Tibor utalt arra az időszakra, amikor 2003-tól tudatos szervezetleépítés kezdődött a Magyar Honvédségnél, ami mára jelentősen megváltozott.

– A 2017-től elindult honvédelmi és haderőfejlesztési program eredményeként ma a debreceni katonák, az összes dandár és szervezetei nagyon dolgos, sok kötelezettséget jelentő, sok lemondással és megpróbáltatással együtt járó, de fejlődő katonai szervezetnek a tagjai 

– fűzte hozzá.

A miniszter szavai szerint a program mindenekelőtt azért indult el, mert a nagyvilágban és a környezetünkben is gyorsan változik a biztonsági helyzet.

Továbbá Benkő Tibor arra kérte a katonákat, szolgáljanak tisztességgel, becsülettel a jövőben is. Legyenek mindig ott, ahol szükség van rájuk: 

ha kell az országon belül, az országhatár védelménél, ha kell a pandémiás helyzet kezelésénél az egészségügyi intézményekben, ha kell, a gyakorlótereken, vagy ha a helyzet úgy kívánja, külföldi békefenntartó misszióban.

A katonák szolgálatát megköszönve a tárcavezető reményét fejezte ki, hogy megtalálják számításaikat a magyar honvédségben, majd úgy fogalmazott: 

Ne feledjék, Magyarországot, a magyar embereket szolgáljuk.

Borítókép: Benkó Tibor (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.