A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Célt tévesztett Tordai Bence akciója, inkább Karácsonyt kellene számonkérnie

A Párbeszéd politikusa a kormányt támadja a hajléktalanok védelme kapcsán, ám ez ügyben helyénvalóbb lenne a Városháza előtt tüntetni.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 11. 20. 11:59
TORDAI Bence
Budapest, 2021. szeptember 20. Tordai Bence, a Prbeszd kpviselje azonnali krdst tesz fel az Orszggyls plenris lsn 2021. szeptember 20-n. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa és több aktivista szombat délelőtt a karmelita kolostor előtt „tüntetett”, amit a képviselő Facebook-oldalán is közvetítettek. Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt vasárnapi Fidesz-kongresszuson elmondta:

Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya.

Tordai és a baloldali aktivisták nem értenek egyet a kormányfő állításával: szerintük a miniszterelnök „emberek ezreinek a halálával viccelődött”.

Számításaik szerint 2010 óta több ezer ember halt meg kihűlés miatt az utcán, saját otthonában vagy éppen erdei viskókban. Tordai Bence szerint mindez azért történhetett meg, mert a Fidesz-kormány felelőtlen, érzéketlen, és embertelen.

Ugyanakkor ez egy célt tévesztett akció, hiszen a hajléktalanok védelme Budapesten fővárosi kompetencia, ez ügyben helyénvalóbb lenne a Városháza előtt fellépni. 

Emellett fontos megemlíteni, hogy a héten Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a miniszterelnök fent említett szavaira reagálva a magyar hajléktalanhelyzetet egy 2013-as, az amerikai fővárosban, Washingtonban készült fényképpel „ábrázolta”

A baloldali politikus tehát hamisan azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha a fotón egy magyarországi hajléktalan ember szerepelne.

Borítókép: Tordai Bence a Parlamentben (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.