Exkluzív előadás Yoram Hazony izraeli tudóssal az MCC-n

Az izraeli filozófus arról is beszél, hogy összefonódhat-e a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer.

Mediaworks Hírcentrum
2021. 11. 16. 13:35
ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. mrcius 25. Orbn Viktor miniszterelnk (j) a Karmelita kolostorban fogadta Yoram Hazony izraeli filozfust, a jeruzslemi Herzl Intzet elnkt 2019. mrcius 25-n. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kp. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Szecsdi Balzs Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yoram Hazony izraeli filozófus lesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Budapest Lectures nevű előadás-sorozatának november 17-i vendége. Az események a szerző a hamarosan megjelenő Conservatism: A Rediscovery című új könyvéről is megosztja gondolatait. 

A gondolkodóval folytatott beszélgetésen egyebek mellett olyan kérdésekre is kitérnek, hogy van-e még helye a tradicionális konzervativizmusnak a XXI. században, s hogy lehetséges-e tényleges összefonódás a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer között. A bibliatudós és politikai teoretikus 2019-ben már járt Magyarországon, s Hazonyt Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta. Az esemény a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára nyitott, ám regisztrációhoz kötött.

Borítókép: Orbán Viktor és Yoram Hazony (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.