időjárás -5°C Ágnes 2022. January 21.
logo
Rétvári Bence elmondta, hogy a baloldalnak 2006-ban kellett volna a jogállamiságért aggódnia

„Ha a baloldal kormányon lenne, eladnák a Parlamentet is"

Magyar Nemzet
2021.11.29. 15:44 2021.11.29. 15:46
„Ha a baloldal kormányon lenne, eladnák a Parlamentet is"

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában úgy értékelt, botrányos és gyalázatos Kövér László nyilvánosságra került beszéde. Mint elmondta, a házelnök kijelentése átlépett egy vörös vonalat: hangfelvétel van arról, hogy az Országgyűlés elnöke a Fidesz politikai ellenfeleire uszítja a titkosszolgálatokat, és burkoltan arra buzdítja őket, hogy minden erejükkel segítsék a Fidesz hatalomban maradását.

Ezután a szocialista politikus azt firtatta, nem jelent-e inkább az nemzetbiztonsági kockázatot, hogy a Fidesz elhibázott járványkezelése miatt egy városnyi ember halt meg, hogy forráshiányos az egészségügy, hogy megváltoztatták a teljes magyar jogrendet, az állami vagyont pedig kilapátolták.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint több millióan szisszenek fel akkor, amikor a kardlapozó, szemkilövető baloldal a jogállamiságért aggódik, pedig 15 évvel ezelőtt kellett volna így tenniük.

A kormánypárti politikus azt mondta, Kövér Lászlótól nem hallottak újdonságot, a baloldal pedig azon háborodik fel, hogy a kormány „szuverénül gondolkozik”.

Végül Rétvári kitért arra, hogy a baloldal képes lenne a Városházát is eladni, és ha kormányon lenne, eladná a Parlamentet is.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Illyés Tibor)