időjárás 1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Idén is megszervezik a családszervezetek jótékonysági adventi vásárát

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, MTI
2021.11.23. 13:09 2021.11.23. 13:28
Idén is megszervezik a családszervezetek jótékonysági adventi vásárát

Hatodik alkalommal szervezi meg a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a családszervezetek jótékonysági adventi vásárát, amelynek befolyt összegéből idén a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthonát támogatják 

jelentette be a közösségi oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin tájékoztatása szerint a gyűjtésben több mint harminc olyan családszervezet is részt vesz, amely fontosnak tartja, hogy karácsony közeledtével nemcsak a saját szervezetükhöz tartozó családokra, hanem minden magyar családra gondoljanak. Az esemény fővédnöke arra is kitért, hogy a jótékonysági esemény során saját készítésű ajándékokat adnak el, és a befolyó összegből egy jó célt támogatnak. Hozzátette: idén a jótékonysági adventi vásárt online rendezik meg. 

Király Nóra, a Ficsak alapítója továbbá elmondta,

másfélmillió forintot szeretnének gyűjteni az anyaotthonnak, hogy jó körülmények között élhessenek azok a nők, akiknek kapcsolati erőszak miatt el kellett menekülniük otthonról.

Király Nóra továbbá arról is szólt, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Áder Júlia, a köztársasági elnök lánya közösen adventi koszorúkat készítenek, amelyeket a Ficsak Facebook-oldalán lehet megvenni, emellett pedig a www.adjukossze.hu oldalon is fogadják az adományokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.