Karácsony Gergely aláírta a BKV normatív támogatásáról szóló szerződést

A főpolgármester több hetes huzavona után végre aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló szerződést. Ezzel a BKV megkapja a 12 milliárdos normatív támogatást a kormánytól.

2021. 11. 29. 9:22
null
20200914 Budapest Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése a Városházán. Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet Képen: Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsére ugyanaz a szerződés, amit 2015 óta mindig köt a főváros és a kormány, az évet írták át benne

– vallotta be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, aki korábban azt állította: nincs mit aláírnia, ezzel csak Orbán Viktor miniszterelnöknek és Áder János köztársasági elnöknek van dolga.

Mint kiderült, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) rendelkezésre állt a szerződés, amit a főpolgármesternek alá kellett írnia. Az ITM korábbi közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. 

A kifizetést az ITM és a fővárosi önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg, amit hétfő reggel a felek aláírtak a minisztériumban.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.