Karácsony megint mást állított a közlekedés leállásával kapcsolatban

Megint mást állított a fővárosi közlekedés esetleges leállásáról Karácsony Gergely, mint amit baloldali politikusoktól hallhattunk az elmúlt napokban. A főpolgármester a Várban megrendezett sajtótájékoztatóján fogalmazott úgy: akár le is állhat minden.

Kerékgyártó György
2021. 11. 25. 15:19
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Akár le is állhat a budapesti közlekedés – mondta a Magyar Nemzet kérdésére Karácsony Gergely főpolgármester november 25-én azon a sajtótájékoztatónak eladott kampányrendezvényen, amelyet a Várban, a Miniszterelnökség központi hivatalának otthont adó karmelita kolostor elé szerveztek. Hozzátette: Ez egy reális veszély, erről beszéltünk a BKK vezetőségével is, de senki nem szeretné, ha bekövetkezne.

A főpolgármester ezzel megismételte azt, amit a Népszava két nappal korábban hozott nyilvánosságra: hogy a városvezetés fontolóra vette a közösségi közlekedés leállítását, mert a kormány nem járult hozzá annak finanszírozásához kellő mértékben, és így a források elapadtak. Úgy tűnik azonban, hogy a baloldali politikusok nem következetesek a kérdésben. A november 24-i fővárosi közgyűlés kezdete előtt Horváth Csaba zuglói polgármester rövid sajtótájékoztatót tartott, itt lapunk megkérdezte, valóban leállhat-e a közlekedés. A képviselő polgármester azt felelte:

– Még működik, nem? Nem tudok ilyesmiről.

A főpolgármester egyébként hivatalosan éppen azért tartott sajtótájékoztatót, hogy újra elmondja, hiányzik a költségvetésből a kormány 12 milliárdos hozzájárulása. Valójában azonban ez is egy alkalom volt, hogy a jövő évi választás baloldali jelöltjei bemutatkozzanak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kevéssel az esemény után rövid közleményben reagált, amelyből az derül ki, hogy az említett összeg kifizetésének egyetlen akadálya maga Karácsony Gerely. Azt írták: „Karácsony Gergely rossz helyre ment, jutalékot a Városházán osztanak. A kormány azonnal kifizeti a 12 milliárd forintot, amint a főváros aláírja az agglomerációs együttműködési megállapodásokat.”

Borítókép: A jövő évi választások baloldali jelöltjei, akik jól tudják, hogy a karmelita kolostorba nem lehet előzetes egyeztetés nélkül belépni, úgy tesznek, mintha át akarnák adni a közösségi közlekedés támogatásáról szóló üzenetet (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.