Már közel 2,5 millióan éltek a harmadik oltás lehetőségével

Már közel 2,5 millióan éltek a harmadik oltás lehetőségével.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 29. 9:41
JÁVOR Soma
Gyõr, 2021. november 22. Jávor Soma orvostanhallgató egy férfit olt be a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontján 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdõdõ oltási akcióhéten regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelõkben is. Nagy az érdeklõdés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint 

az elmúlt három nap folyamán újabb 27 830 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, valamint 460, többségében idős, krónikus beteg vesztette életét. 

A legfrissebb adatokkal együtt az azonosított fertőzöttek száma 1 096 718-ra, az elhunytak száma pedig 34 326 főre emelkedett. A gyógyultak száma 877 251, az aktív fertőzöttek száma pedig 185 141 fő. A súlyosbodó járványhelyzet következtében a kórházban kezelt betegek száma is növekszik: jelenleg 7438 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátására, közülük 580-an vannak lélegeztetőgépen. 

A kormányzati portál az oltási akció kapcsán kiemelte: 

az első héten összesen 784 ezer személyt oltottak be. Az oltakozók közül 643 ezren már a megerősítő, harmadik oltást, 96 ezren eddig az első adag védőoltást igényelték. Az oltási akcióhét eredményeivel együtt a beoltottak száma jelenleg 6 120 959 fő, közülük 5 839 078-an a második, 2 477 399-en pedig már a harmadik oltást is felvették.

A november 22-e és 28-a között megrendezett oltási akcióhét eredményességére való tekintettel a kormány meghosszabbította a rendhagyó oltási akciót, így december 5-ig, reggel és este hét óra között akár időpontfoglalás nélkül is meg lehet jelenni az oltópontokon. A kórházak ezen a héten is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő, harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot, az elkerülheti a várakozást.

Borítókép: egy férfit oltanak be a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban (Fotó: Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.