Müller Cecília: Még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás

A vírus gyorsan fertőző változatával állunk szemben. Kérjük, hogy jövő héten mindenki menjen el az oltási akcióhétre! – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Forrás: Facebook2021. 11. 18. 15:44
Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás. A vírus gyorsan fertőző változatával állunk szemben. Kérjük, hogy jövő héten mindenki menjen el az oltási akcióhétre! – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília kifejtette: hazánkban is egyértelműen a delta vírusvariáns dominál. Ez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül gyorsan fertőző formájával állunk szemben. Éppen ezért soha nem volt még ennyire fontos a védőoltás felvétele az egész járvány alatt. A kórházak telítődnek, nagyon sok koronavírusos beteget ápolnak, és a napi új fertőzöttek száma is jelentősen növekszik.

Ezért feltétlenül fontos, hogy a 18 év felettiek közül mindenki éljen a megerősítő oltás lehetőségével, hogyha a második oltást már négy hónappal korábban felvette. Erre most kiváló alkalmat ad az oltási hét – zárta videóját az országos tiszti főorvos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.