Tízezer fölött a fertőzöttek száma, elhunyt 178 beteg

Kórházban jelenleg 5852 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 11. 17. 9:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint 

szerdára újabb 10 265 koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, és 178, többségében idős, krónikus beteg vesztette életét.

A szerdai adatokkal együtt az azonosított fertőzöttek száma 976 432-re, az elhunytak száma pedig 32 514 főre nőtt. A gyógyultak száma 828 535-re emelkedett, az aktív fertőzöttek száma pedig 115 383 fő. Kórházban jelenleg 5852 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány negyedik hullámának felfutásával már egyre többen igénylik a védőoltásokat is: a kormányzati portál beszámolója szerint eddig 6 008 226 embert oltottak be, közülük 5 780 925-en a második, 1 668 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Mint ismert, a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében  november 22–28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon. 

A megemelt kapacitással működő kórházak ezúttal időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat, valamint az elmaradt második és az emlékeztető, harmadik oltást igénylőket is. 

Az időpontfoglalást azoknak javasolják, akik előzetesen már regisztráltak az Eeszt.gov.hu honlapon. Akik viszont enélkül érkeznek az oltópontokra, érkezési sorrendben fogják megkapni a koronavírus elleni vakcinát. Az oltási akcióhéten azok a védettséget még nem szerző személyek is megjelenhetnek, akik eddig még nem regisztráltak a Vakcinainfo.gov.hu honlapon. Esetükben a helyszínen, egy formanyomtatvány kitöltésével zajlik majd a regisztráció. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Koronavírus.gov.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.